Злочинне угруповання «Донецька народна республіка» проголосило себе «суверенною державою» й одразу ж попросилося до складу Росії (відео)

17:54 12 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це йдеться в сьогоднішній заяві її самопроголошеного «тимчасового уряду».


Відео: «Донецкая Народная Республика»

Як повідомляє сьогодні, 12 травня, російська інформаціна агенція «РИА Новости», злочинне угруповання «Донецька народна республіка» проголосило себе в понеділок «суверенною державою». Про це йдеться в сьогоднішній заяві її самопроголошеного «тимчасового уряду».

«РИА Новости» також цитують «відозву ДНР», зачитану самопроголошеним «співголовою тимчасового уряду ДНР» Дениса Пушиліна: «Ми, народ «Донецької народної республіки», за результатами референдуму, проведеного 11 травня 2014 року й грунтуючись на декларації про суверенітет «ДНР», повідомляємо, що відтепер «ДНР2 є суверенною державою. Виходячи з волевиявлення народу «Донецької народної республіки» й для відновлення історичної справедливості просимо Російську Федерацію розглянути питання про входження «Донецької народної республіки до складу Російської Федерації».

У зверненні також йдеться про те, що «вищим органом державної влади» в «Донецькій народній республіці» відтепер є «Верховна рада», яка формує «уряд ДНР» і «Рада безпеки ДНР». Пушилин додав, що «нове державне утворення» зобов'язується дотримуватися свободи совісті та віросповідання всіх традиційних релігійних конфесій і поважати традиційні точки зору в сфері релігії.

Як повідомляв «Щоденний Львів», полковник головного розвідуправління генштабу збройних сил РФ Гіркін-«Стрєлков» перебрав сьогодні, 12 травня, на себе керівництво злочиним угрупованням «Донецька народна республіка», а також проголосив себе в понеділок її «Верховним Головнокомандувачем» та оголосив від її імені Україні й звернувся до РФ за військовою допомогою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів