На Луганщині терористи «намалювали» аж 94-98% голосів «за» її незалежність

09:56 12 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Такі «попередні результати» озвучив у понеділок самопроголошений «голова ЦВК з проведення референдуму про статус Луганської області» Олександр Малихін.

Російська інформагенція «РИА «Новости» цитує сьогодні, 12 травня, таку його заяву: «На сьогоднішній ранок оброблено 28 територіальних комісій. Очікуємо дані з територіальних комісій зі складних районів, там, де хлопці потрапляють під вплив Національної гвардії, за проміжним даними, за державну самостійність Луганської народної республіки проголосували 94-98% виборців».

За його словами, точніші дані очікуються на 12:00 за Києвом у понеділок після отримання даних із »проблемних територіальних виборчих округів», а також даних про результати голосування «жителів регіону» у Москві. Малихін затверджує також, що «у цілому голосування відбулося». За його словами, усього на території Луганської області – 32 територіальних виборчих дільниці.

Як інформував «Щоденний Львів», терористи прогнозовано «намалювали» 89% голосів нібито «за» незалежність Донеччини – як їм і замовляли в Москві, Путін сформулює своє ставлення до «референдумів» на Донбасі «за їх підсумками» – про це заявив прес-секретар російського президента – Дмітрій Пєсков; самопроголошений «співголова уряду» т.зв. «Донецької народної республіки» Денис Пушилін анонсував формування «органів державної й військової влади ДНР», натомість самопроголошений «голова Центрвиборчкому» т. зв. «ДНР» Роман Лягін запевняв у неділю: «В статусі Донецької області після оголошення підсумків референдуму не зміниться абсолютно нічого: ми не перестанемо бути частиною України, ми не станемо частиною Росії, а всього лише заявимо світу, що ми хочемо змін»; голова партії «Справедливая Россия» та її фракції в нижній палаті парламенту РФ Сєргєй Миронов заявив у суботу: «Рішення Путіна щодо псевдореферендуму на Донбасі «будуть сильними й зваженими»; журналіст московського інтернет-видання «Lenta.ru» Міхаїл Чернов дійшов у четвер висновку, що Росія готує «миротворчу» операцію в Україні, опозиційний депутат Держдуми (нижньої палати парламенту) Російської Федерації Ілля Пономарьов розповів 10 травня в коментарі інтернет-виданню «Gordonua.com»:«Росія не піде на пряме військове вторгнення, проте буде постійно підтримувати сепаратистські настрої в східних областях України»; німецький політолог Шнайдер не вірить в анексію Донбасу Росією, бо вважає: «Найближча мета Путіна – завадити виборам 25 травня. Якщо не вдасться – зробити зі сходу України свого роду протекторат, але приймати його до складу РФ зовсім не обов'язково»; натомість директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан наголошує, що мета Путіна – не Схід України, а контроль над Києвом і газотранспортна система, своєю чергою, політолог Центру з інформаційних проблем територій НАН Назар Мазур вважає: «Путіну потрібний не Донбас, а триколор над Києвом».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів