Терористам на Донбасі дали сигнал – заклик перенести «референдум» є формальністю, – держдумець

22:12 10 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nexplorer.ru

Про це заявив у суботу депутат нижньої палаті парламенту РФ Ілля Пономарьов.

Опозиційний депутат Держдуми (нижньої палати парламенту) Російської Федерації Ілля Пономарьов розповів сьогодні, 10 травня, в коментарі інтернет-виданню «Gordonua.com», що серед організаторів незаконного псевдореферендуму про «незалежність» так званої «Донецької народної республіки» після заклику президента РФ Путіна перенести його на пізніший термін «спочатку було замішання – мовляв, невже нас зраджують?». «Але замішання тривало декілька годин, – додав депутат.

«Згодом надійшла інформація по якимсь каналам, котрі, поза всяким сумнівом, є в керівництва «Донецької народної республіки» з російською стороною, й всі заспокоїлися – повідомив також Ілля Пономарьов. – Наскільки я зрозумів, «ополченцям» дали зрозуміти, що слова Путіна – лише формальна публічна заява, а радикальної зміни ситуації не буде».

За словами політика, «Путіну потрібен цей «референдум», щоб оцінити реальну соціальну базу проросійських настроїв на сході України». «Зрозуміло, що результати голосування «намалюють», – впевнений Пономарьов. – Але тут важлива явка виборців, яку від громадськості приховають, але президенту Росії доповідатимуть».

«Для Путіна референдум стане маркером, – зазначив Пономарьов. – Повірте, Кремль уважно вивчить результати «голосування». Не публічно оголошені, звичайно (вони заздалегідь відомі), а саме справжні, які від громадськості приховають. Явка покаже реальну соціальну базу проросійських настроїв. Я особисто не думаю, що поріг явки перевалить за 10% від загального числа жителів Донбасу»

Депутат Держдуми переконаний, що «Росія не піде на пряме військове вторгнення, проте буде постійно підтримувати сепаратистські настрої в східних областях України». «Окрім геополітичних завдань, Путіну треба довести російському народу, що Майдани ні до чого доброго не приводять», – підкреслює Пономарьов,

«Навіть якщо на референдум прийдуть менше 10% виборців, це означає, що конфлікт триватиме, нехай і не в гострій фазі. Росія буде неформально підтримувати цей тліючий вогонь. Фінальне завдання Путіна зрозуміле – довести, що він виявився правим щодо Майдану, що революція – безперспективна, що київська влада повинна впасти. Причому впасти саме від рук пересічних українських громадян, які б зрозуміли – мовляв, ці «майдануті» нездатні керувати, економіка падає, країна розвалюється, в усьому винен уряд Майдану», – додав Пономарьов.

«Не думаю, що Росія офіційно визнає результати «референдуму» 11 травня, – підсумував депутат. – Але «намальовані» результати голосування стануть черговою картою Кремля в іграх зі Заходом – мовляв, значна кількість жителів сходу України – за Росію. Нічого доброго від «референдуму» я не чекаю. Це буде черговий крок до ескалації напруженості».

Як повідомляв «Щоденний Львів», голова партії «Справедливая Россия» та її фракції в нижній палаті парламенту РФ Сєргєй Миронов заявив у суботу: «Рішення Путіна щодо псевдореферендуму на Донбасі «будуть сильними й зваженими»; дільниці «кримського» псевдореферендуму про «незалежність» Донеччини організують і в Москві; журналіст московського інтернет-видання «Lenta.ru» Міхаїл Чернов дійшов у четвер висновку, що Росія готує «миротворчу» операцію в Україні, секретар РНБО Андрій Парубій на запитання «Чи існує ймовірність введення в Україну так званих «миротворчих військ»?» відповів: «Росія введе війська в Україну після тисячі смертей», натомість директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан вважає, що мета Путіна – не Схід України, а контроль над Києвом і газотранспортна система.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів