Мета Путіна – не Схід України, а контроль над Києвом і газотранспортна система, – політолог

19:20 10 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: EPA/UPG

Про це заявив у суботу директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан.

Директор Національного інституту стратегічних досліджень, політолог Юрій Рубан, заявив сьогодні, 10 травня, в ефірі телеканалу БТБ: «Мета пана Путіна не Крим, не Схід України, а контроль над Києвом, контроль над владою, контроль над всією лінією газового транзиту, бо на цьому транзиті висить весь російський бюджет, всі програми, всі виплати».

«Головний наслідок Женеви – що Путін взявся не вводити війська на територію континентальної України  в обмін на те, що Європа буду купувати газ», – наголосив Рубан. Політолог додав, що, не маючи можливості нав’язати Україні проросійську владу просто зараз, Росія сподівається, що економічна криза в нашій державі дозволить реалізувати цей сценарій пізніше.

«Росія грає довгу гру, не маючи підтримки зараз, не маючи можливості посадити проросійську владу негайно. Росія сподівається на економічну кризу, тобто Росія сподівається на те, що в кризовій економічній ситуації вона  все ж таки  зможе привести до влади людей, які будуть грати в її гру. Це довга гра, але Росія не поспішає, вона вважає, що Україна не дасть собі ради», – зазначив Юрій Рубан.

Політолог спрогнозував, що Україні доведеться довгий час жити під загрозою російської експансії, однак до цього можна пристосуватися. «Очевидно, що нам доведеться жити  з путінською Росією, яка хоче експансією вирішувати свої проблеми, ще довгий час. Втім, живуть так і в Ізраїлі, і в Грузії. Це складне життя, але можна синтезувати відповідальну владу, яка створить сектор безпеки, а головне – нову економіку: більш справедливу  і менш корупційну», – підсумував експерт.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів