Терористи анонсували формування ними власних «органів державної й військової влади»

20:38 11 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: obzor.lg.ua

Про це заявив у неділю самопроголошений «співголова уряду» так званої «Донецької народної республіки» Денис Пушилін.

Інтернет-видання «Корреспондент.net» інформує сьогодні, 11 травня, в повідомленні «Після референдуму сформують органи військової влади, незалежні від Києва, – ДНР»:

«Органи цивільної та військової влади, незалежні від Києва, будуть сформовані в Донецькій області за результатами референдуму про статус регіону», – заявив на прес-конференції в неділю, 11 травня, співголова уряду самопроголошеної Донецької народної республіки Денис Пушилін. «Нам тепер, коли вже ми взяли на себе відповідальність, необхідно в найкоротші терміни сформувати органи державної влади і військової влади», – зазначив Пушилін.

«Військові формування, що знаходяться на нашій території, після офіційного оголошення результатів референдуму будуть визнані незаконними і названі окупантами», – підкреслив він. За словами Пушиліна, вони такими є «вже зараз».

Співголова уряду ДНР знову зазначив, що напружена обстановка в регіоні не заважає волевиявленню жителів Донецької області. «Навіть ті ділянки, на яких саботувала робота, які не були готові до голосування, там люди робили виборчі урни своїми руками. Це не заважає тому, щоб народ зробив свій вибір і визначив свою долю», – сказав представник уряду ДНР.

Натомість у повідомленні «Ополчення Донбасу має захистити результати референдуму, – Царьов» інтернет-видання «Корреспондент.net»  інформує в неділю:

«Проведення референдуму – величезна історична перемога жителів Луганської і Донецької областей», – вважає народний депутат, лідер руху Південно-Схід Олег Царьов, передає прес-служба нардепа в неділю, 11 травня. Також він додав, що ополчення Донбасу має захистити результати волевиявлення народу.

«Найважливіше питання – що далі? Тобто що робити завтра і післязавтра? Ми повинні, по-перше, відстояти наші завоювання, тобто результат референдуму. І тому на період формування нових інститутів, в тому числі армії, ми сподіваємося, що ополченці залишаться з нами, щоб захистити нашу перемогу», – заявив Царьов.

Нардеп зазначив, що після підрахунку голосів потрібно буде займатися будівництвом Луганської та Донецької республік». «Це складна робота, яка від великої кількості людей потребує багато часу і сил. Головне завдання – умови життя в Луганській і Донецькій республіках повинні бути кращими, ніж були раніше, коли ми годували Київ і західну Україну, а не гіршими. Тому, після перемоги ми повинні засукати рукава і пахати. Всі разом. Наша сила - в єдності», – заявив політик».

Як інформував «Щоденний Львів», самопроголошений «голова Центрвиборчкому» так званої «Донецької народної республіки» Роман Лягін заявив у неділю: «В статусі Донецької області після оголошення підсумків референдуму не зміниться абсолютно нічого: ми не перестанемо бути частиною України, ми не станемо частиною Росії, а всього лише заявимо світу, що ми хочемо змін»; натомість член так званої «президії ради ДНР» Борис Литвинов запевнив, що терористи не перешкоджатимуть участі жителів Донеччини в президентських виборах.

Тож, як бачимо, або обидва вони дезінформували, або серед терористів – розкол.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів