Гроші за організацію 27-28 квітня провокацій на заході України вже сплачено?, – ЗМІ (аудіо)

11:42 27 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Про це йдеться в записі перехопленої телефонної розмови, переданому редакції інтернет-порталу «Черноморские новости».


Відео: «TIRR»

Як повідомив учора пізно ввечері інтернет-портал «Черноморские новости» («BSNews»), його джерела передали йому 26 квітня запис перехопленої телефонної розмови між жінкою, яка висловлювалася російською мовою з явно російськими особливостями вимови, та її співрозмовником, котрий промовляв українською з особливостями вимови, властивими жителям західних областей України. «Черноморские новости» дійшли висновку, що в цьому аудіозапису йдеться про фінансування проведення маршу на честь річниці дивізії СС «Галичина», й що з контексту розмови також зрозуміло, що співпраця «замовника» і «підрядника» відбувається не вперше.

Примітка «Черноморских новостей»:

23 квітня «Українська правда» з посиланням на прес-службу Львівської організації ВО «Свобода» повідомляла, що голова Львівської ОДА Ірина Сех, яка очолює Львівську обласну організацію «Свободи», попросила скасувати масові заходи, приурочені до річниці створення дивізії ваффен-СС «Галичина», яка традиційно відзначається 28 квітня. Ірина Сех звернулася до громадських організацій та політичних сил із закликом відмовитися цього року від публічних заходів з нагоди святкування річниці дивізії СС «Галичина», щоб уникнути можливих провокацій, про можливість яких уже повідомили спецслужби. Львівський губернатор закликала політиків та представників громадськості відзначити річницю створення дивізії іншим, непублічним чином – проведенням молебнів і зустрічами з ветеранами дивізії СС «Галичина».

Раніше народний депутат Геннадій Москаль заявив, що одержав відомості з достовірних джерел про масштабні провокації, які готують спецслужби Росії в західних областях України. За його словами, які цитувало 16 квітня 2014 агентство УНІАН, «... 28 квітня, в день, який вважається днем створення дивізії СС «Галичина», центральними вулицями Львова, Івано-Франківська та Тернополя повинні пройти марші із символікою СС «Галичина» і гаслами, які будуть сприйматися жителями південно-східної України як загроза свободі, життю та майну».

Також, за інформацією Москаля, «плануються заклики до фізичного знищення сепаратистів, погроми осередків КПУ, «Партії регіонів» і адміністративних будівель». На думку Москаля, «мета цих акцій – з новою силою сколихнути сепаратистські настрої південно-східного регіону України».

«Інформація отримана з джерел, які заслуговують повної довіри і мають пряме відношення до цієї спецоперації. У Львівську, Івано-Франківську та Тернопільську області під виглядом одиночних туристів, що не викликають підозри у українських прикордонних служб, через КПП в Чернігівській області, а також з території Білорусі, повинні в'їхати близько тисячі підготовлених російськими спецслужбами осіб, які вільно володіють українською мовою і будуть активними учасниками провокацій», – заявив Москаль.

За його даними, частина цих осіб вже перебуває на території України, і налагоджує контакти з громадськими організаціями та окремими громадянами, які за грошову винагороду погодяться взяти участь у масовках. « Координатори проведення провокацій з числа досвідчених працівників спецслужби Росії, які є вихідцями із західних областей України і розмовляють на місцевих діалектах української мови, також вже знаходяться на Заході України», – додав Москаль.

Він висловив припущення, що «автори спецоперації сподіваються, що ЗМІ багатьох країн світу висвітлюватимуть такі події як загрозу виникнення неонацизму в Україні, що викличе стурбованість у Західній Європі». «Ще одна мета провокацій – використовувати святкові дні 1 та 9 травня для широкомасштабних акцій агресії по всій Україні з метою протистояння «неонацистам», прихильникам СС «Галичини», «бандерівцям» і т.д», – повідомив Москаль.

При цьому він зауважив, що оприлюднив дану інформацію «у тому числі для того, щоб розробники спецоперацій з Росії зрозуміли, що в Україні знають про їхні наміри». Москаль також закликав голову СБУ, міністра МВС, голів Львівської, Івано- Франківської та Тернопільської облдержадміністрацій «вжити всі можливі заходи для недопущення провокацій, які можуть мати для України непередбачувані наслідки, інформувати про них місцевих жителів».

«Сподіваюся, наші спецслужби поставляться до даної інформації з усією відповідальністю», – додав Москаль. Схожу заяву зробив і нардеп Микола Томенко, який припустив, що перша хвиля провокацій на Західній Україні може припасти саме на кінець квітня.

Як повідомляв «Щоденний Львів», народний депутат від ВО «Батьківщина» Геннадій Москаль попередив, що у Львові, Івано-Франківську й Тернополі заплановано марші псевдонацистів для залякування жителів Сходу, журналіст Андрій Павлишин попередив, що російські спецслужби запланували у Львові провокацію 27 квітня, народний депутат від «Батьківщини» Ігор Васюник застерігав, що провокації у Львові готуються й 28 квітня та 9 травня, громадські активісти стурбовані напередодні 27-28 квітня ймовірними провокаціями у Львові, сплановані російськими спецслужбами, щоб накинути містові бренд «фашистського»; дивізійники закликали не проводити 27-28 квітня присвячені їм у Львові масові заходи – ветерани національно-визвольної боротьби просять не дати для московських телеканалів сюжетів про нібито «український фашизм», інтернет-видання «Еспресо.TV» повідомило в суботу, що, за неофіційною інформацією, у Львові перебувають три десятки неонацистів із Росії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів