Дивізійники закликали не проводити 27-28 квітня присвячені їм у Львові масові заходи

00:38 27 квітня 2014 р.

Дивізійник Олесь Гуменюк просить утриматись завтра від масових акцій

Дивізійник Олесь Гуменюк просить утриматись завтра від масових акцій
Фото: «Львівський портал»

Ветерани національно-визвольної боротьби просять не дати для московських телеканалів сюжетів про нібито «український фашизм».

Ветерани національно-визвольної боротьби виступили зі зверненням, в якому просять львів’ян «не дати для московських телеканалів сюжетів про «український фашизм». Звернення підписали голова Львівського братства 1 УД УНА (першої Української дивізії Української націрнальної армії) Євген Куцик, голова Львівського крайового братства ветеранів ОУН-УПА й ветеран 1 УД УНА Олесь Гуменюк.

«Львівський портал» подає текст звернення повністю:

«У цей надзвичайний момент, коли найвища загроза нависла над Українською державою, над нашою Незалежністю, звертаємося від імені тих, хто зі зброєю в руках відстоював право українців на власну державність в роки ІІ світової війни та після її закінчення. Звертаємося, перш за все, від імені добровольців дивізії «Галичина» (згодом – 1 Української дивізії Української Національної Армії), чимало з яких після битви під Бродами поповнили лави УПА та збройного підпілля ОУН.

Сьогодні Україна знаходиться в стані збройного конфлікту з Московщиною. Путінські диверсанти вбивають і викрадають українців, а кремлівська пропаганда всіляко намагається очорнити українську владу та патріотів-активістів.

Наближається 28 квітня – день створення дивізії «Галичина». Ми знаємо, що до України вже прямують з Росії групи так званих «рускіх націоналістів», завдання яких – дати для московських телеканалів відповідні сюжети про «український фашизм». Брати участь у зрежисованих Москвою акціях, в умовах путінської агресії – це акт свідомої чи несвідомої співпраці з агресором, акт зради!

Тому закликаємо всіх, хто з повагою ставиться до національно-визвольної боротьби, до пам’яті тих, хто тоді віддав своє життя за Україну, і до нас, ще живих ветеранів цієї боротьби – утриматися від проведення цього року будь-яких масових заходів, присвячених цій події. Ваша повага до нас та наших полеглих у боротьбі побратимів буде найвищою, якщо сьогодні ми не дамо Москві шансу черговий раз показати звільнену від бандитського режиму Україну територією, на якій марширують «бендеро-фашисти» з нацистськими вітаннями та символікою».

Як повідомляв «Щоденний Львів», народний депутат від ВО «Батьківщина» Геннадій Москаль попередив, що у Львові, Івано-Франківську й Тернополі заплановано марші псевдонацистів для залякування жителів Сходу, журналіст Андрій Павлишин попереджає, що російські спецслужби запланували у Львові провокацію 27 квітня, за інформацією народного депутата від «Батьківщини» Ігоря Васюника, провокації у Львові готуються й 28 квітня та 9 травня, громадські активісти стурбовані напередодні 27-28 квітня ймовірними провокаціями у Львові, сплановані російськими спецслужбами, щоб накинути містові бренд «фашистського».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів