27 квітня російські спецслужби запланували у Львові провокацію, – Fb

15:28 26 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: fil0saf.livejournal.com

Про це попереджає в суботу журналіст Андрій Павлишин.

Львівський журналіст Андрій Павлишин сьогодні, 26 квітня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

Хроніка оголошеної провокації. До Львова підтягуються німецькі, французькі та російські телевізійні групи.

У неділю ввечері буде гаряче. Путінські прихвостні та агенти ФСБ шукають достатню кількість довірливих простаків, які би вбралися у вишиванки і послужили «гарматним м'ясом» для потрібного ворогам України телеобразу. В Йом ха-Шоа (День пам'яті Катастрофи) львівські «зомбі» в вишиванках (а почасти голомозі скінгеди в чорних майках) вийдуть недільного вечора на вулиці Львова, щоб завдати шкоди міжнародному іміджеві українців і представити Українську Революцію, як спадкоємця нацистського Райху.

Спершу про дати. Йом ха-Шоа – ізраїльське свято, день пам'яті 6 мільйонів жертв нацистського геноциду і героїв опору гітлеризму. Позаяк свято ізраїльське, його відзначають за єврейським календарем. Отож, день 27 нісана – рухомий, і лише в 2014 році він припадає на 28 квітня, а в інші роки – на інші дні, що можна легко вирахувати за мережними конверторами дат. Ще одна особливість єврейського календаря – день починається після заходу Сонця попередньої доби, тобто фактично 27 нісана 5774 року починається увечері 27 квітня.

А тепер увага – «традиційний» (проводиться аж два роки) парад пам'яті дивізії «Галичина», який раніше відбувався 28 квітня, організатори перенесли на вечір 27 квітня. Не думаю, що юні львівські квазіпатріоти такі мудрі. Тут проглядає почерк ефсебешних ляльководів, які кохаються у цинічній версії постмодернізму. Згадайте, що найважчі злочини проти Майдану чинилися в «календарній» прив'язці.

Вистачить навіть одного енергійного агента впливу, щоб нав'язати усьому середовищу львівських «вишиванопарадунів» зручний для Кремля перебіг події. Збір під пам'ятником Бандери. На картинці з'являються вишиванки (алюзії до Майдану), Бандера, виринають свастики, люди в чорних сорочках, знаки дивізії СС. Далі подібні кадри фільмують по дорозі й аж до серця львівського Майдану - пам'ятника Шевченку.

При вдалій зйомці, крупних планах і кількох постановочних епізодах «зігування», бійок з перехожими чи міліцією, не дай Боже, стрілянини з натовпу і в натовп, все це навіть не треба супроводжувати текстом. Показуй в прямому ефірі без коментарів, уся Україна і решту світу мають неспростовне підтвердження слушності слів великого Пу про «розгул бендерівщини» та його права «зачистити» буцім «нацистську» Україну аж по Львів.

Ніхто не заглиблюватиметься у фактаж, піпл нічого не знає про Бандеру і про те, що він у часи створення дивізії сидів у концтаборі, а українських патріотів, членів ОУН і вояків УПА вішали і винищували в запеклих боях нацисти з гакенкройцами на мундирах. Потрібні базові знання з історії, щоб синхронізувати події і втямити: есесівські айнзацгрупи і розстрільні команди винищили єврейське населення України ще в 1941-1942 роках, а військова одиниця дивізія «Галичина» призначалася для участі в боях з Червоною армією (і майже вся загинула влітку 1944 року під Бродами), проте, позаяк складалася з іноземців, була підпорядкована не армії (вермахту), а штурмовим загонам НСДАП (СС).

Мільйонам глядачів у цілому світі вистачить картинки і короткого підпису. Для Німеччини, де число прихильників України і «великого газового Пу» майже однакове, такі картинки можуть вкрай негативно відбитися на подальшому перебігу подій в ЄС.

Якщо докладно проаналізувати позицію пані губернатор Сех, низки місцевих «авторитетів» від партії «Свобода» на Львівщині – а це єдина партія влади в регіоні, інших немає при важелях впливу на ситуацію, може скластися враження, що приклад Ахметова/Єфремова і інших донбасівських бандитів погано вплинув на львівське керівництво. Якщо на Сході можна дестабілізувати ситуацію, «виторговуючи» собі незмінність панування над «лохами», то чому б і на Заході не порозхитувати човна, щоб «навіки» закріпитися при владному кориті?

Класичне запитання «кві продест?» дає двох бенефіціарів: Кремль і «Свобода». Довести зворотнє «Свобода» зможе лише конкретними діями, бо бездіяльність тут дорівнює підтримці.

Ще є час зупинити провокацію. Ті, хто справді шанують пам'ять дивізійників, мають змогу прибрати їхні могили на Золочівщині, покласти квіти на Личакові тощо. 

Маніфестацію людей у вишиванках можна провести у будь-який день під гаслами єдності України, підтримки сучасного українського війська (яке її дуже потребує!), європейського вибору України тощо. Було би бажання».

Як повідомляв «Щоденний Львів», народний депутат від ВО «Батьківщина» Геннадій Москаль попередив, що у Львові, Івано-Франківську й Тернополі заплановано марші псевдонацистів для залякування жителів Сходу, голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех провела з цього приводу нараду зі силовиками, попри це, 27-28 квітня а також 9 травня, у Львові остерігаються провокацій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів