У Львові перебувають три десятки неонацистів із Росії?, – ЗМІ

01:01 27 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: npubop.livejournal.com

Таку неофіційну інформацію повідомило в суботу інтернет-видання «Еспресо.TV».

Інтернет-видання «Еспресо.TV» попереджає в публікації «Невідома громадська організація готує завтра у Львові провокаційний марш на честь дивізії «Галичина»:

«Завтра, 27 квітня, у Львові відбудеться так званий «Марш вишиванок» на честь вояків дивізії  «Галичина» і «Небесної сотні». За словами Олени  Тарасової, представниці організації «Срібна земля», що й організовує акцію, заявку на проведення заходу вже подано до Львівської міськради.

З цього приводу своє обурення вже висловила низка організацій, безпосередньо пов’язана з Майданом. Додаткової скандальності додасть те, що завтра ввечері почнуть відзначати Йом ха-Шоа (День пам'яті Катастрофи).

Як повідомив інтернет-виданню «Еспресо.TV» львівський історик Андрій Павлишин, це день пам'яті 6 мільйонів жертв нацистського геноциду і героїв опору гітлеризму. Дата свята рухома, й в 2014 році припадає на 28 квітня, а в інші роки – на інші дні.

Нагадаємо, особливістю єврейського календаря є те, що день починається після заходу Сонця попередньої доби. «А тепер увага , «традиційний» (проводиться аж два роки) парад пам'яті дивізії «Галичина», який раніше відбувався 28 квітня, організатори перенесли на вечір 27 квітня. Не думаю, що юні львівські квазіпатріоти настільки мудрі», – каже Андрій Павлишин.

Першим про провокації на історичну тематику заявив нардеп Генадій Москаль, зазначивши, що містами західної України будуть проводитись відповідні акції, які будуть вкрай негативно сприйматись на сході й півдні країни. Впродовж останніх років до молоді у вишиванках у Львові на подібних маршах долучались представники нацистських угруповань та скінхеди, чимало було заїжджих. За неофіційною інформацію, у Львові перебуває три десятки представників неонацистських організацій з Росії».

Як повідомляв «Щоденний Львів», народний депутат від ВО «Батьківщина» Геннадій Москаль попередив, що у Львові, Івано-Франківську й Тернополі заплановано марші псевдонацистів для залякування жителів Сходу, журналіст Андрій Павлишин попереджає, що російські спецслужби запланували у Львові провокацію 27 квітня, за інформацією народного депутата від «Батьківщини» Ігоря Васюника, провокації у Львові готуються й 28 квітня та 9 травня, громадські активісти стурбовані напередодні 27-28 квітня ймовірними провокаціями у Львові, сплановані російськими спецслужбами, щоб накинути містові бренд «фашистського»; дивізійники закликали не проводити 27-28 квітня присвячені їм у Львові масові заходи – ветерани національно-визвольної боротьби просять не дати для московських телеканалів сюжетів про нібито «український фашизм».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів