Зупинку громадського транспорту на вулиці Чупринки перенесли: причини

19:25 11 січня 2023 р.

Фото до новини

Як повідомили у ЛКП «Львівавтодор», на території майбутнього транспортного хабу, що на перехресті вул. С.Бандери - Чупринки, розпочинають облаштування безбар’єрної платформи зупинки громадського транспорту з боку вул. Чупринки.

У зв’язку з роботами, зупинку громадського транспорту довелося тимчасово перенести на 30 м вперед.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«На території майбутнього транспортного хабу, з боку вул. Чупринки буде облаштовано безбар’єрну платформу зупинки громадського транспорту – платформа має стати вищою, щоб відповідати вимогам доступності для маломобільних груп населення.

У зв’язку з цими роботами, зупинку громадського транспорту довелося тимчасово перенести по вул. Чупринки на 30 м.

Для облаштування тимчасової зупинки на новій локації було демонтовано частину огородження, а також встановлено дорожні знаки згідно із погодженою з управлінням патрульної поліції у Львівській області схемою розташування зупинки.

Після завершення робіт щодо влаштування безбар’єрної платформи зупинку повернуть на попереднє місце. За сприятливих погодних умов роботи заплановано виконати за два тижні», – повідомили у ЛКП «Львівавтодор».

Нагадаємо, на перехресті вул. Чупринки - С. Бандери підрядна організація ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», на замовлення ЛКП «Львівавтодор» проводить роботи з облаштування транспортного хабу. Основні будівельні роботи будуть виконані цього року, а встановлення вуличних меблів і озеленення виконають наступного року. Вартість робіт входить у вартість реконструкції вул. С. Бандери.

Задумано, що на невеликій площі між зупинками транспорту облаштують громадський простір, де можна буде зручно пересісти з одного виду транспорту на інший.

На території хабу будуть широкі 30-метрові зупинки, місця для відпочинку та станції прокату велосипедів та самокатів. Неподалік у паркувальних слотах можна буде зарядити машину. Павільйони озеленять в'юнкими рослинами, також висадять груші Каллері Шантеклер.

Крім цього, на площі встановлять питний фонтан, пристовбурові решітки з ґрунтовими світильниками для підсвітки дерев, велостійки із вмонтованими розетками для електровелосипедів, стійки для стоянки та зарядки самокатів. Також на площі будуть вуличні меблі.

Проєкт транспортного хабу розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку» у співпраці з GIZ і ГО «Плато», які запропонували певні завдання і бачення цього простору. Головною ідеєю було створити комфортний, камерний простір.

Замість бетонної стіни на вулиці Бандери у Львові облаштують зелений схил (відео)

Підпірна стіна на вулиці Бандери в аварійному стані: львів'яни бояться обвалу

У Львові відновили реконструкцію вулиці Шевченка

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів