ЗСУ досягли лівого берега річки Дніпро навпроти Херсона, - ISW (відео)

10:13 4 грудня 2022 р.

Фото до новини

Український добровольчий спецпідрозділ повітряної розвідки «Карлсон» 3 грудня оприлюднив кадри, на яких українські військовослужбовці піднімають український прапор на вежі біля берега.

Про це інформує Інститут дослідження війни (ISW, США), пише Dailylviv.com

Повідомляється, що українські сили досягли східного (лівого) берега річки Дніпро навпроти міста Херсона.

Український добровольчий спецпідрозділ повітряної розвідки «Карлсон» 3 грудня оприлюднив кадри, на яких українські військовослужбовці пливуть на катерах Дніпром, дістаються дерев’яної споруди, подібної на пристань на східному березі, і піднімають український прапор на вежі біля берега.

Спецпідрозділ «Карлсон» повідомив, що це перший випадок, коли український прапор майорить над східним берегом Дніпра, і підкреслив, що ця операція стане плацдармом для наступних українських операцій на східному березі.

У разі підтвердження це обмежене українське вторгнення на східний берег може відкрити можливості для того, щоб українські сили почали діяти на східному березі.

Як раніше повідомляв ISW, російські укріплення на лівому березі вказують на те, що російські сили очікують наступальних дій України на східному березі та будують оборонні лінії на південь від річки Дніпро.

Встановлення позицій вздовж східного берега річки, ймовірно, створить умови для майбутніх наступальних операцій України в окупованій Херсонській області.

74% росіян підтримують дії російських військ у війні в Україні

На Луганщині росіяни публічно стратили цивільних

Путін здивований провалом, тож може тимчасово змінити свої цілі в Україні, - розвідка США

Путіна до війни в Україні підштовхнув власник соцмереж ВКонтакте і Однокласники - WSJ

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів