Зеленський не звільняє Татарова, щоб його не вбили рускі

21:06 27 серпня 2024 р.

Фото до новини

Олег Татаров, заступник очільника офісу президента Андрія Єрмака, до початку повномасштабного вторгнення потрапив в епіцентр кількох скандалів.

Про це повідомляє BBC-Україна з нинішньої пресконференції Президента України Володимира Зеленського, пише DailyLviv.com. У відповідь на питання про ефективність його команди, зокрема контроверсійного заступника голови ОП Олега Татарова, Зеленський неочікувано заявив, що Татаров і голова СБУ Василь Малюк "вбивали чеченців у Києві" на початку повномасштабного вторгнення РФ.

"Про це знають Сполучені Штати та всі. Олег Татаров разом з Василем Малюком вбивали чеченців в Україні, у Києві. Замало? Вигнати його? Щоб його вбили рускі?"

Олег Татаров, заступник очільника офісу президента Андрія Єрмака, до початку повномасштабного вторгнення потрапив в епіцентр кількох скандалів.

У 2021 він став фігурантом справи про незаконне заволодіння майном Нацгвардії на понад 81 мільйон гривень представниками одного зі столичних забудовників, "УкрБуду".

Татарову кілька разів не могли обрати запобіжний захід, а згодом прокурор відкликав клопотання про застосування запобіжного заходу стосовно нього.

В ОПУ після початку кримінального провадження заявляли, що відсторонили його від обов'язків на час слідства, але не звільнили.

Читайте такожЗеленський назвав Путіна хворим дідом з Червоної площі і пообіцяв українські відповіді у кожну точку РФ

Татаров працював у МВС під час Революції Гідності, а активісти закидають йому причетність до переслідування мітингарів. Проте жодне з цих тверджень досі не доведене.

Оглядачі припускають, що Олег Татаров зараз може курувати напрямок правоохоронної системи в ОП, а керівники силових відомств мають з ним гарні стосунки.

Читайте такожЗеленський назвав головну мету Курської операції

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів