Зеленський назвав головну мету Курської операції

21:03 27 серпня 2024 р.

Фото до новини

Президент України заперечив, що операція ЗСУ на Курщині зірвала енергетичні переговори в Катарі.

Президент України Володимир Зеленський заперечив, що операція ЗСУ на Курщині зірвала енергетичні переговори в Катарі та неочікувано розповів про досягнення заступника голови його Офісу Олега Татарова. Про це повідомляє BBC-Україна, пише DailyLviv.com.

"Це зовсім не пов'язані речі - Курська операція і зустріч у Катарі. Курська операція не пов'язана з жодним із пунктів формули миру", - сказав він у відповідь на запитання кореспондентки ВВС Україна Оксани Тороп на пресконференції у Києві.

Натомість наступ на Курщині, за його словами, пов'язаний із самітом миру - "бо курська операція є одним із пунктів плану перемоги України".

"Курська операція має абсолютно інші цілі, ніж зустріч по енергетиці з колегами", - наголосив Зеленський.

Що ж до зустрічі у Катарі, то вона, сказав Зеленський, не зірвалися, а "була проведена онлайн".

Кілька днів тому газета Le Monde з посиланням на неназване джерело повідомила, що у серпні мали відбутися непрямі переговори між Україною та РФ про енергетику за посередництва Катару. Вони буцімто зірвалися після початку операції в Курській області.

У відповідь на питання про те, навіщо Україна почала наступ на Курщині замість того, щоб підсилити Донецький напрямок, де під Покровськом тиснуть російські війська, Зеленський розповів, чого Україна вже досягла за допомогою цього наступу:

"Окупація Харківщини зупинена... Курська операція вирішила питання неокупації Сумщини і Чернігівщини. Мало того, розбила велику кількість військ, серйозне угруповання ворога".

Крім того, сказав Зеленський, РФ перекинула війська з Харківського і Запорізького напрямку. "Чи буде далі - залежить від нас", - заявив він.

"А те, що вони поки що не забирають війська з Донеччини, - це зрозуміло, це їхній стратегічний напрямок, там їхні найпідготовленіші війська... Їх цікавить повна окупація Донбасу... Не вийде, і ми над цим працюємо", - сказав Зеленський.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів