Загинув, захищаючи побратима-українця: у Варшаві попрощалися з польським воїном Даніелєм Штибером

18:28 20 грудня 2022 р.

Фото до новини

35-річний герой мав свій власний чіткий світогляд: оборона свободи та демократії.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

У вівторок, 20 грудня, у Варшаві попрощалися із 35-річним польським воїном Даніелєм Штибером, який загинув 25 листопада 2022 року на фронті в Україні.

Церемонія поховання відбулася на цвинтарі Stare Powązki. Як було сказано під час урочистостей, від самого початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Даніель допомагав, зокрема, жінкам і дітям рятуватися від російської агресії та дістатися до Польщі. Він також цікавився військовою справою. Своїми вміннями та знаннями чоловік ділився на фронті зі своїми побратимами-українцями.

«Даніель любив дайвінґ, любив альпінізм. Буд дуже активним. Закінчив кілька факультетів, багато чим цікавився. Мав амбітні плани на майбутнє», — можна було почути про героя під час прощальної церемонії.

Як сказав батько загиблого, впродовж всього свого життя він повторюватиме, що його син пішов з життя справжнім героєм, захищаючи свого побратима-українця — обидва загинули.

Він також зазначив, що Даніель мав свій власний чіткий світогляд: оборона свободи, демократії та захист слабших.

Попрощатися із польським воїном прийшли також українці. Деякі з них довідалися про прощальну церемонію з соцмереж і прийшли віддати шану герою:

«Це важливо, адже ця дитина загинула на нашій, українській, землі. Я уклонила голову. Дуже важко це все витримувати — як його батькам, так і нам, тому що наші діти теж гинуть. Він наш Герой України. Він наша дитина. Дуже важко. Висловлюю щирі співчуття родині. Хай буде йому земля пухом і вічна-вічна пам’ять».

На церемонії поховання польського воїна також був присутній представник Посольства України у Польщі Віталій Білий. Посадовець висловив свої співчуття родині, близьким і всім, хто знав Героя:

«...Героя Польщі, Героя України, Героя всього цивілізованого світу, який сьогодні завдяки таким людям, як Даніель, бореться з ламанням основ людського існування — людського життя».

Даніель Штибер був тісно пов’язаний із героями Варшавського повстання. Він плекав велику пошану до людей, які змагалися за незалежність Польщі близько 80 років тому.

Чоловік також був членом Стрілецького братства. Як сказав один із представників братства, «про героїзм свідчать не ордени, не відзнаки, а букет пам’яті про людину, яка житиме у майбутньому». За його словами, 35-річній польський воїн «боровся із режимом путіна, який, ймовірно, загрожує всій Європі».

Двоє поляків з Інтернаціонального легіону загинуло на фронті в Україні

Польський спортсмен загинув після російського артилерійського обстрілу

Росія фактично зруйнувала Бахмут, - Зеленський

У Бахмуті загинув захисник із Львівщини Юрій Мізунський

Володимир Блощак загинув під час виконання бойового завдання у Донецькій області

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів