За листами-клопотаннями до ЛОВА від двох ГО з Миколаєва виїхали за кордон і не повернулися майже 200 чоловіків

19:41 14 вересня 2023 р.

Фото до новини

Своєрідні перепустки для ухилянтів під виглядом волонтерської діяльності організовували у Миколаєві "Просвіта" і "Театр хліба".

Рекордсменами дослідження NGL.media щодо нецільового використання системи "Шлях" стали дві організації, які ведуть діяльність за однією адресою у місті Миколаїв Львівської області – місцевий осередок всеукраїнського товариства «Просвіта» і ГО «Театр Хліб». Про це інформує Dailylviv.com.

Ці дві організації входять до п’ятірки тих, що отримали найбільше дозволів через систему «Шлях». Лише від цих двох організацій змогли втекти майже 200 чоловіків.

Листи до ЛОВА від імені миколаївського осередку «Просвіти» писала голова організації 34-річна Наталія Муха, яка також керує миколаївським народним театром «Хліб». А від ГО «Театр Хліб» писав її керівник 22-річний Роман Збудовський, учасник театру «Хліб», з’ясували NGL.media завдяки запитам.

І Наталія Муха, і Роман Збудовський послідовно ігнорували дзвінки і повідомлення у месенджерах з проханнями прокоментувати виявлені NGL.media цифри.

"Ми усвідомлюємо, що частина втікачів могли вчинити так самовільно, без відома керівництва організацій. Але наполегливе уникання пояснень наштовхує на думку, що таким керівникам є що приховувати", - зауважили автори дослідження Олександра Губицька і Назар Тузяк.

NGL.media виявило загалом 372 організації, які через Львівську ОВА відправили за кордон ухилянтів.

Ліцензіати-перевізники вносять у систему Шлях своїх водіїв самі

За листами-клопотаннями до ЛОВА від двох ГО з Миколаєва виїхали за кордон і не повернулися майже 200 чоловіків

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів