Як завалідувати пільгову ЛеоКарт та здійснити безконтактну оплату в автобусах: рекомендації

13:07 19 червня 2023 р.

Фото до новини

У Львові триває тестування безготівкової оплати проїзду на трьох автобусних маршрутах №1А, №3А та №10.

У ЛКП «Львівавтодор» зазначають, що з кожним днем все більше пасажирів валідують проїзд за допомогою пільгових транспортних карток ЛеоКарт чи оплачують безготівково, пише Dailylviv.com.

Відтак, у комунальному підприємстві наголошують: підтвердженням того, що валідація/безконтактна оплата відбулася, є зелена відмітка на екрані валідатора та одинарний звуковий сигнал.

Пасажирам нагадують: незавалідована пільгова транспортна картка ЛеоКарт не дає права на безоплатний проїзд. І після впровадження можливості безготівкової оплати проїзду у всьому громадському транспорті Львівської МТГ, пасажири, які не завалідували пільгову ЛеоКарт, ризикують отримати штраф. 

«Нагадуємо: власники пільгових транспортних карток ЛеоКарт обов’язково мають валідувати проїзд. Підтвердженням того, що проїзд завалідований і можна проходити у салон транспортного засобу, є зелена відмітка на валідаторі та одинарний звуковий сигнал.  Важливо: незавалідована пільгова транспортна картка ЛеоКарт не дає права на безоплатний проїзд. 

Пасажири, які сплачують безконтактно за допомогою безконтактної банківської картки з чипом чи іншого пристрою з підтримкою NFC повинні теж орієнтуватися лише на зелену відмітку на валідаторі та одинарний звуковий сигнал. Це і є підтвердженням оплати проїзду. 

Слід пам’ятати, що кошти за проїзд списуються з банківського рахунку не миттєво. Адже система АСОП побудована на основі відкладеної авторизації і списання коштів відбувається впродовж кількох днів», - зауважують у ЛКП «Львівавтодор».

Нагадаємо, тестування безготівкової оплати проїзду на автобусних маршрутах №1А, 3А та №10 триватиме орієнтовно до 30 червня. 

На етапі тестування тариф за проїзд не змінюється і залишається на рівні 15 грн – при всіх способах оплати.

Щоденно протягом періоду тестування на маршрутах працюють контролери ЛКП «Львівавтодор». На час тестового періоду вони не штрафують, а проводять роз’яснювальну роботу для пасажирів – допомагатимуть завалідувати пільгові ЛеоКарт, сплатити безготівково чи купити квиток у водія. 

Детальна інформація про тестування безготівкової оплати проїзду у громадському транспорті Львова та як здійснити оплату за проїзд –  на сайті ЛеоКарт: https://leocard.lviv.ua/testing/

Відповіді на найактуальніші питання, які можуть виникати у пасажирів при безготівковій оплаті за проїзд,  - тут.

Повідомили маршрути, де встановлюють перші пристрої для безготівкового розрахунку в автобусах

На трьох маршрутах Львова з понеділка запускають е-квиток

Львів отримав 30 систем електронного квитка для 30 транспортних засобів

Електронний квиток у Львівській МТГ віддали ЛКП Львівавтодор

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів