В'їзд у Львів для фур - закритий,- мер

16:05 10 лютого 2021 р.

Фото до новини

Під час засідання штабу з боротьби із наслідками негоди прийняли рішення тимчасово обмежити в'їзд великогабаритного транспорту, який заїжджає у Львів транзитом. Відтак наразі дозволено лише в'їзд фур, що транспортують продукцію для потреб міста.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

«У мене є пропозиція обмежити в'їзд фур, які заїжджають у місто транзитом. Адже якщо буде падати сніг, то, звичайно, це зумовлюватиме певну закоркованість.

Ще одна річ — закликаємо, щоб мешканці, за можливості, не брали автомобілі, а їздили громадським транспортом у період снігопадів, тому що очікується максимальна кількість опадів — 90−100%", — зазначила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Тож у час негоди до Львова зможе заїжджати лише великогабаритний транспорт, що постачає продукцію для потреб міста.

«Ми фактично фіксуємо рішення, що в'їзд в місто для фур є закритий. Дозволений, тільки, якщо вони заїжджають для потреб міста, везуть якусь продукцію і необхідні для життєдіяльності речі. Це контролюватиме поліція», — додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Наразі, заборона на в'їзд вантажного транспорту у місто буде діяти до кінця цього тижня. Якщо ж негода триватиме, то й дію обмежень продовжать.

Також Ірина Маруняк розповіла про поточну ситуацію із прибиранням снігу у місті.

«Якщо говорити по ситуації, яка є у місті на сьогодні, то за ніч у нас випало понад 11 см снігу. Працювало вночі 111 одиниць техніки, працювали 1669 двірників. Ми посипали та прибирали як магістральні дороги, так і внутрішньоквартальні. По внутрішньоквартальних потрібно більше працювати, тому що ситуація є складною.

Ми залучили більше підрядників, ніж було вчора — 32 одиниці техніки нам дали ринки, будівельні компанії, підприємства. Також вийшло більше людей, які мали бажання допомогти нам у прибиранні нашого міста, — 500 осіб. Це є значно більше, ніж учора", — розповіла посадовиця.

Не користуватися автівками, не ходити в школу і на роботу: мер Львова розповів, як боротися з негодою

Сильні снігопади та зниження температури: стало відомо, які школи у Львові працюватимуть дистанційно

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів