Водій Хамули у Львові обматюкав пенсіонерку-інваліда за спробу пільгового проїзду

18:26 1 травня 2021 р.

Фото до новини

На скаргу львів'янки в АТП-1 зазначили, що водію винесено усне попередження про недопустимість подібної ситуації у майбутньому.

Учора мешканка Львова Любов Задорожна написала у ФБ на сторінці Гаряча лінія Львова скаргу на брутальну поведінку водія автобусу маршруту № 47-А, інформує Dailylviv: "Звертаюсь з приводу неправомірних дій водія автобусу № 63-05 маршруту № 47-А. 28.04.2021р. 0 16.20 год. на зупинці Шевченківська адміністрація в сторону Рясне водій, вийшовши з кабіни водія, вимагав оплату за проїзд з пільговиків. Я показала пенсійне посвідчення, однак водій його ігнорував. На моє питання, на підставі якого нормативного документу він вимагає від пільгових категорій населення здійснювати оплату, він відповів, що це вказівка його керівництва. Після цього я намагалась зайти в салон автобусу, однак водій чинив фізичний опір і лаявся на мою адресу нецензурними словами. Після такої поведінки водія, ввечері в мене стався гіпертонічний криз і серцевий напад. Я вимушена була звернутись за допомогою  до швидкої медичної допомоги.  Прошу відповідного реагування щодо поведінки даного водія. З повагою пенсіонерка та інвалід 3 групи".

Адміністратор групи Гаряча лінія міста Львова швидко зреагував на цю скаргу такою заспокійливою відповіддю: "Як повідомили у Львівському комунальному АТП-1, з водієм проведено роз’яснювальну та виховну бесіду стосовно пільгового проїзду в громадському транспорті, належному обслуговуванні та коректному спілкуванні з пасажирами. У АТП зазначають, що водію винесено усне попередження про недопустимість подібної ситуації у майбутньому. Усі зауваження водій взяв до уваги та до виконання. У АТП перепрошують за дану ситуацію. Дякуємо Вам за звернення".

Львів'яни у коментарях обурені цією формальною реакцією-штампом. Скаржниця Любов Задорожна - теж:"Така відповідь мене абсолютно не влаштовує. Всі ці відписки про роз’яснювальну та виховну роботу з водіями - проста формальність транспортних підприємств. Прошу повідомити мені прізвище, ім'я, по батькові даного водія. По цьому випадку я буду звертатись до суду про приниження моєї честі та гідності, а також про відшкодування заподіяної мені моральної шкоди. Після цього побачимо: хто і за що повинен приносити мені публічні вибачення. Можливо, цей приклад стане в нагоді іншим людям, які потерпіли від свавілля і хамства водіїв. А водії будуть з повагою і розумінням ставитись до людей похилого віку".

Дехто з коментаторів вірить, що запровадження електронних квитків зробить водіїв менш залежними від начальства і готівки, а отже й вихованішими. Не тільки комунального автотранспортного підприємства (його директор - Орест Хамула), яке підпорядковане Львівській міській раді. А міський голова Львова Андрій Садовий 26 квітня публічно повідомив про відновлення пільгового проїзду у місті.

У Львові відновлюють пільгове перевезення пасажирів (відео)

До кладовищ у Львові довезуть усіх громадським транспортом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів