Відповідь США і НАТО на ядерну атаку Росії в Україні, - прогноз експертів Atlantic Council

12:30 28 вересня 2022 р.

Фото до новини

США і країни НАТО мали би провести обмежену повітряну, ракетну і військово-морську каральну операцію.

Експерти Atlantic Council Френсіс Шин, Дамір Марушич, Тайсон Ветцел, пише Dailylviv.com, ще в липні цього року склали свій список можливих реакцій країн Заходу, якщо Росія застосує проти України зброю масового знищення - біологічну, хімічну чи ядерну, у тому числі тактичну ядерну зброю.

На думку експертів, настануть важкі — і потенційно незворотні — рішення, які вимагатимуть серйозних жертв з боку західної громадськості. Ці рішення підвищать напруженість у відносинах з Росією до нового рівня і зроблять їх нормалізацію, здавалося б, неможливою, коли воєнні дії припиняться.

За прогнозом експертів, США і країни НАТО у разі такої атаки на Україну мали би провести обмежену повітряну, ракетну і військово-морську каральну операцію, щоб допомогти силам України витіснити армію Росії з окупованих від початку російського вторгнення територій.

«Союзники знищать російські ВПС і ППО, взявши українське небо під контроль. А повітряні й ракетні удари будуть здійснені для того, щоб кінцево розбити сухопутні сили Росії, командні центри, а також сили підкріплення і логістичні маршрути. Також будуть знищені всі кораблі Чорноморського флоту, які блокують порти України. Масштаби цієї операції можуть бути розширені, щоб вигнати російські сили з усієї української території включно з Кримом і Донбасом. Цей крок - на вершині ескалаційної драбини. Тому його варто розглядати лише у випадку надзвичайної російської провокації, зважаючи, що ризик початку Третьої світової війни цілком реальний», - констатують експерти.

Френсіс Шин є науковим співробітником Європейського центру Атлантичної ради. Дамір Марушич - старший науковий співробітником Європейського центру. Тайсон Ветцель - старший науковий співробітник відділу передової оборони Центру стратегії імені Брента Скоукрофта.

Ядерна загроза: над Калінінградом кружляють кілька Зеленський сказав Раді Безпеки ООН, що треба зробити з Росією

США ударять по Чорноморському флоту рф і базах у Криму, якщо Путін застосує ядерну зброю в Україні

США підняли в небо літаки, які відстежують ядерну зброю росії

Білорусь не буде використана для завдання ядерного удару по Україні, - міністр у Нью-Йорку

У Львові навчають, як діяти під час ядерної, хімічної чи біологічної атаки (відео)

Росія розпочала навчання з ракетними ядерними силамиамериканських розвідувальних літаків BoeingRC-135

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів