Як побити поліціянта з кийком і електрошокером: відеоінструкція для Ірану

22:09 21 вересня 2022 р.

Фото до новини

В Ірані розпочалися заворушення через те, що поліція побила до смерті дівчину.


За повідомленнями світових медіа, пише Dailylviv.com, в Ірані вже 5-й день продовжуються протести через вбивство однієї дівчини. На тлі заворушень в Ірані в країні з'явилися чутки про смерть аятоли Алі Хаменеї. Місцеві медіа пишуть, що це не так — духовний лідер країни живий, хоч і хворіє. Але в країні справді неспокійно.

У Тегерані та інших містах країни, включаючи священний для мусульман-шиїтів Мешхед, тривають хвилювання. Протестувальники підпалюють машини і вступають у зіткнення з силовиками, а також зривають і зафарбовують портрети аятоли, що в країні вважається дуже серйозним злочином.

Протести спалахнули після того, як «поліція моралі» затримала в Тегерані 22-річну Махсу Аміні за «неправильне» носіння хіджабу. Дівчину доставили до дільниці, після чого вона потрапила до лікарні та померла. Влада запевняє, що причиною став серцевий напад, але, на думку родичів, Махсу побили до смерті.

Тепер жінки демонстративно спалюють хіджаби просто на вулицях, а демонстранти закликають до повалення диктатури. Влада спробувала придушити виступи силою і за допомогою відключення інтернету, але поки що безрезультатно. За даними правозахисників, під час протестів уже загинули семеро людей.

Росія купує в Ірану 1000 безпілотників

Протести в Москві і Санкт-Петербурзі проти мобілізаці і війни (відео)

Іран готується надати росії сотні безпілотників, здатних нести озброєння в прискореному порядку, - США

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів