Пікетувальники змусили львівського суддю написати заяву на звільнення

16:48 3 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Головуючий колегії суддів Апеляційного суду Львівщини Зеновій Макойда написав заяву на звільнення під тиском людей, які взяли в облогу суддівську залу після рішення відпустити під заставу винуватця загибелі трьох охоронців ПАТ «Львівхолодокомбінат».

Адвокат Наталія Барбадин-Дунець повідомила сьогодні, 3 лютого: «Під тиском пікетувальників, які зранку 3 лютого взяли в облогу обласний Апеляційний суд і заблокували в залі судових засідань двох членів суддівської колегії, її голова Зеновій Макойда написав заяву на звільнення. Таким чином люди висловили незгоду проти прийнятого напередодні рішення відпустити під заставу організатора замаху на вбивство підприємця Богдана Копитка». 

За словами адвоката, третій суддя – Василь Головатий, який брав участь у засіданні, перебуває на лікарняному. Колегія з трьох суддів – Зеновія Макойди, Василя Головатого та Альберта Белена – засідала кулуарно. Своє рішення відпустити під заставу неодноразово судимого організатора вбивства бізнесмена, від чого загинули троє охоронців, служителі Феміди пояснюють недостатністю слідчих дій і доказів для тримання його під вартою.

Відтак, учасники пікету, серед яких – родичі загиблих, мають намір не знімати облоги доти, доки не буде змінено міру запобіжного заходу. Про це повідомлив кореспондент агенції Укрінформ, в якій також нагадали: «2 лютого Апеляційний суд Львівської області призначив заставу в 1,4 млн. гривень Дмитру Гаврилюку, якого звинувачують в організації замаху на бізнесмена Богдана Копитка. Торік 29 серпня у Старому Селі в асфальтове полотно було підкладено вибухівку, на якій підірвалася машина з охоронцями підприємця Богдана Копитка. Загинули троє молодих людей. Сам бізнесмен не постраждав, оскільки їхав в іншій машині».

Як інформував «ЩЛ», протестувальники підпалили у Львові шини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів