В Україні та Польщі провели обшуки щодо закупівлі зброї за завищеними цінами

13:38 9 квітня 2024 р.

Фото до новини

На території України та Польщі у вівторок, 9 квітня, провели обшуки в рамках розслідування закупівлі зброї за завищеними цінами в період із квітня 2022 року по лютий 2023 року.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України (НАБУ), пише DailyLviv.com.

«9 квітня 2024 року на території України та Республіки Польща проведено обшуки у межах справи щодо можливої закупівлі озброєння за завищеними цінами у квітні 2022 - лютому 2023 рр.», - мовиться у повідомленні НАБУ.

Читайте також: Богдана Хмельницького і його шефа звільнили з Міноборони, але проблема закупівель не вичерпана

Зазначено, що це стало можливим завдяки співпраці НАБУ і САП із Міністерством оборони України та Відділом по боротьбі з кримінальним терором і вбивствами Столичного управління поліції Республіки Польща в межах механізму міжнародної правової допомоги.

«Слідчі дії спрямовані на дослідження ланцюга постачання іноземного озброєння та перевірки інформації про можливе штучне завищення його вартості через участь компаній-посередників, зареєстрованих за межами України. Зібрані докази будуть використані детективами НАБУ для надання правової оцінки діям посадовців. Наразі розслідування триває», - наголосили в НАБУ.

Читайте також: Уряд змінив правила проведення торгів на Prozorro: скасували аукціони

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів