УВФ допоможе отримати статус УБД: звернутися до юристів

16:15 7 лютого 2023 р.

Фото до новини

Як можна отримати статус учасника бойових дій і хто приймає рішення? Роз'яснює і допомагає Український ветеранський фонд.

Про це Український ветеранський фонд повідомив Dailylviv.com.

З проханням отримати статус УБД звертаються до Комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій. Для цього найперше потрібно надати довідку  про безпосередню участь особи у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

Статус УБД отримується:

- за зверненням командира частини, який подає документи на підлеглих військовослужбовців

- за особистим зверненням військовослужбовця

- за особистим зверненням особи, яка звільнена з військової служби, через територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Хто приймає рішення чи надавати військовослужбовцям статус УБД?

- комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій. Їх утворюють в Міноборони, МВС, Мін’юсті, Національній поліції, Національній гвардії, СБУ, Службі зовнішньої розвідки, Адміністрації Держприкордонслужби, Адміністрації Держспецтрансслужби, Офісі Генерального прокурора, Управлінні державної охорони, Адміністрації Держспецзв’язку, ДСНС, ДФС

- міжвідомча комісія з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера і деяких інших категорій осіб відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, яка утворюється Мінветеранів у разі виникнення спірних питань, що потребують міжвідомчого врегулювання, та стосовно осіб, що перебували в добровольчих формуваннях до набрання чинності Законом України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях”.

Якщо ви потребуєте допомоги з отриманням статусу УБД: 

- не знаєте, які документи підготувати;

- куди надіслати документи тощо.

Юристи Українського ветеранського фонду готові надати безплатну консультацію. Залишайте свої звернення: https://cutt.ly/s9Asnpo .

Подавати запити на допомогу можна щодня та цілодобово. Консультації надаватимуть у робочі дні з 9:00 до 18:00.

Проєкт реалізується спільно з Незалежною антикорупційною комісією - НАКО - NAKO за підтримки офісу Спеціального радника Великої Британії з питань оборони.

Усім капеланам - статус УБД

Уряд спростив включення учасників бойових дій у реєстр пільговиків

Новий порядок військового обліку чоловіків в Україні: 11 обов'язків

Уряд спростив порядок ввезення на митну територію Україну дронів, касок і бронежилетів

Військовий квиток повторно видадуть з двох підстав

За мобілізованими на військову службу відтепер зберігаються лише місце роботи і посада

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів