Уряд скасував дві поважні причини неприбуття до військкомату

12:47 4 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Кабінет Міністрів скоротив перелік поважних причин неприбуття до військкомату військовозобов’язаних і поширив його дію на резервістів.

Таке рішення ухвалене постановою уряду №1108 від 30 вересня, пише Dailylviv.com.

Цією постановою встановлено, що поважними причинами неприбуття чи несвоєчасного прибуття військовозобов’язаного чи резервіста для призову на збори в пункт і в строк, установлені керівником відповідного територіального центру комплектування і соціальної підтримки (Центрального управління або регіонального органу СБУ, відповідного підрозділу Служби зовнішньої розвідки), які підтверджені відповідними документами (довідками), визнаються:

- “хвороба або необхідність догляду за хворою дружиною (чоловіком), дитиною, а також батьками своїми чи дружини (чоловіка), які проживають разом із військовозобов’язаним чи резервістом, у разі неможливості догляду за хворим іншими близькими родичами;

- здійснення стосовно військовозобов’язаного чи резервіста кримінального провадження, а також застосування до нього адміністративного стягнення або кримінального покарання, яке робить неможливим його прибуття”.

Раніше до переліку поважних причин неприбуття до військкомату також входили: потрапляння під вплив надзвичайної ситуації,  яка виникла під  час призову на збори і стала перешкодою своєчасному прибуттю, і складання державних іспитів у вищих навчальних закладах.

Нагадаємо, що також 30 вересня Президент Володимир Зеленський підписав указ, який скасовує осінній призов в Україні і відтерміновує звільнення строковиків у запас.

Військкоматами (військовими комісаріатами) називають по-старому теперішні територіальні центри комплектування і соціальної підтримки.

Аграріям-військовозобов'язаним продовжили бронь

Відстрочка від призову військовозобов’язаних працівників: роз’яснення для роботодавців

За мобілізованими на військову службу відтепер зберігаються лише місце роботи і посада

Військовозобов'язані повинні мати спецдозвіл на виїзд з місць проживання: від 30 діб до року

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів