Уряд продовжив карантин до 11 травня і додає самоізольованих у "Дію"

14:15 22 квітня 2020 р.

Фото до новини

Кабінет Міністрів України продовжив дію карантину до 11 травня 2020 року. Відповідне рішення прийняте на засіданні Уряду 22 квітня.

На засіданні уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про подовження карантину до 11 травня, посилаючись на прогнози Національної академії наук України та Міністерства охорони здоров’я.

Шмигаль назвав день завершення карантину «Днем К», зазначивши, що він настане «за сприятливої епідеміологічної ситуації». Відтак завершення карантину залежатиме від двох умов: якщо впродовж 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5% та якщо лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%.

Після завершення карантину уряд виконуватиме чотири етапи виходу з цього режиму, але поки невідомо, які саме.​

“Передбачається продовження терміну дії карантину до 11 травня 2020 року. Разом з цим пропонується дозволити перевезення в міському транспорті осіб, які виявили бажання бути донорами крові, а також залучати до роботи окремих категорій працівників без проходження обов’язкового профілактичного огляду, термін якого припав на період карантину”, - зазначив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Крім того, як підкреслив міністр охорони здоров’я, постановою Уряду затверджується Порядок проведення протиепідемічних заходів, пов’язаних із самоізоляцією особи,  а саме: включення осіб, які перебувають на самоізоляції, у додаток Міністерства цифрової трансформації “Дія”.

Сьогодні, 22 квітня, міський штаб із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові розглянув питання про облаштування сучасної вірусологічної лабораторії в лікарні швидкої медичної допомоги.

У Львові заборонили відвідувати цвинтарі впродовж поминальних днів.

Також у Львові перенесуть День міста.

Брудне повітря і нерозріджена кров підвищують смертність від COVID-19.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів