У Яворівському районі продали коробку пластиліну за 30 тис грн

13:02 16 березня 2023 р.

Фото до новини

19-річний мешканець Яворівського району створив оголошення про продаж мобільного телефону «IPhone 13».

Про це інформує відділ комунікації поліції Львівської області, пише Dailylviv.com.

Зловмисника, 19-річного мешканця Яворівського району, викрили оперативники Управління карного розшуку поліції Львівщини та дізнавачі відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, зловмисник створив оголошення про продаж мобільного телефону «IPhone 13», якого насправді у нього не було, і розмістив його на одному з популярних сайтів продажу в мережі Інтернет. Вартість товару в оголошенні становила майже 30 тисяч гривень.

Невдовзі за вказаним в оголошенні номером звернувся клієнт – 44-річний житель міста Харків, який мав намір придбати вказаний телефон. Чоловік переказав зловмиснику всю суму коштів, проте замість «IPhone 13» той надіслав йому фірмову коробку з заводською пломбою та наклейкою із зазначеним на ній ІМЕІ мобільного телефону, у яку поклав шматок пластиліну.

Коли потерпілий зрозумів, що став жертвою шахрая, він звернувся за допомогою у поліцію.

Дізнавачі відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2 завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченому - обмеження волі на строк до трьох років.

Правоохоронці застерігають - купуючи товари на різних платформах у мережі Інтернет, будьте пильними та переконайтесь, що ви спілкуєтесь з особою, яка дійсно має потрібний вам товар. Окрім того:

не підтверджуйте переказ коштів, якщо маєте хоч найменші сумніви у тому, що вони дійдуть до адресата або у тому, що адресат – саме та особа, якій ви маєте намір надіслати гроші. Перевірте ще раз і лише тоді здійснюйте переказ.

не сплачуйте незрозумілі «попередні внески», «кошти під заставу» чогось, що вам за незвично низькою ціною щойно запропонували незнайомі особи. Це також може бути пасткою шахраїв.

ніколи не передавайте незнайомцям реквізити своєї банківської карти, паспорта та інших документів, які містять конфіденційну інформацію.

у випадку, якщо ви стали жертвою шахрая, негайно повідомляйте про це у поліцію, а також у банківську установу з вимогою заблокувати операції з вашою карткою.

Фейковий онлайн-магазин у зоні: на Львівщині викрили злочинців, які чистили банківські картки

На Львівщині активізувалися шахраї, які збирають у споживачів документи і кошти від імені газівників

У Львові розслідують факт шахрайства при зібранні благодійної допомоги на лікування

У Львові молодий чоловік оформив 25 кредитів на свою знайому і привласнив їх

У Львові шахрайка крала гроші з чужого телефону

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів