На Львівщині активізувалися шахраї, які збирають у споживачів документи і кошти від імені газівників

11:35 8 березня 2021 р.

Фото до новини

Про такі випадки відомо щонаймні у двох районах: Буському і Кам'янка-Бузькому.

Новинний інтернет-ресурс "Буськ онлайн" повідомляє про новий вид шахрайства в Буському районі, коли до будинку приходять люди, що представляються працівниками "Львівгазу" та просять надати паспорт, ІПН та квитанцію про оплату газу за останній місяць. Документи збирають начебто для того, щоб змінити постачальника газу в домоволодінні.

Раніше такі шахраї "працювали" у селі Дідилів Кам'янка-Бузького (тепер - Львівського району). Про це DailyLviv розповів мешканець села. Окрім документів, які перелічені вище, пропонували мешканцям Дідиліва "гарантовано закріпити" за ними на кілька місяців нижчі ціни за газ. За цю послугу брали від 300 до 700 грн. Активісти села, які не повірили самозванцям, гуртом спіймали шахраїв і забрали зібрані ними кошти, віддавши їх постраждалим згідно зі списками. На підмогу до шахраїв негайно приїхав мікроавтобус з "групою підтримки". Це є свідченням того, що шахрайський бізнес, так би мовити, у газовій сфері поставлений на широку ногу. Поліцію мешканці Дідилова під час цього інциденту не викликали. 

Натомість АТ "Львівгаз" дає поради споживачам, як бути впевненим, що в двері вашої оселі постукав контролер АТ «Львівгаз», а не шахрай? Контролер має відповідне посвідчення (дивіться фото).

До обов’язків контролера належить:

- перевіряти газову мережу та обладнання;

- перевіряти наявність заборгованості;

- перевіряти показник лічильника;

- перевіряти наявність пломб.

АТ «Львівгаз» просить бути обережними та ретельно оглядати оригінали посвідчень.

У разі виникнення сумніву рекомендуємо звірити інформацію, зателефонувавши 104 або ( 032) 2 591 101 та уточнити, чи справді ці люди є працівниками АТ «Львівгаз».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів