У Тростянці виявили місця, де рашистські окупанти катували цивільних

14:29 11 травня 2022 р.

Фото до новини

Слідчі ДБР також зафіксували навмисно пошкоджені 322 житлові будинки й цивільні об'єкти Тростянця.

Працівники Державного бюро розслідувань продовжують ретельно документувати факти порушень військових рф у Тростянці, що на Сумщині.

Про це повідомив Директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов, пише Dailylviv.com.

Вся отримана інформація надійде також і до міжнародних інстанцій, щоб жоден зі злочинців не уникнув справедливого покарання.

Слідчі ДБР оглянули понад 2 тисячі гектарів фактично зруйнованого загарбниками міста. Встановлені місця розташування бойових частин агресора і вогневі позиції, з яких велися обстріли. Вилучені документи й особисті речі російських військових.

Досліджуючи наслідки артилерійських і мінометних обстрілів інфраструктури міста зс рф, слідчі ДБР виявили навмисно пошкоджені 322 житлові будинки й цивільні об'єкти Тростянця.

«Слідчі ДБР знайшли важливі документи військових зс рф, які чітко дають розуміння, що росія готувалася захопити усю територію України. Уся ця інформація буде вивчена й долучена до матеріалів справи», - наголосив директор ДБР Олексій Сухачов.

У ході слідчих дій встановлені місця, де окупанти катували цивільних. Зафіксовано щонайменше 34 факти незаконного позбавлення волі та катування цивільних громадян. На місці злочинів виявлено кийки, кайданки, металеві кліщі та одяг потерпілих зі слідами крові.

Серед іншого проведено 29 оглядів місць подій, проведено ексгумацію тіл 23 загиблих, у тому числі двох дітей.

У ході роботи працівники ДБР знешкодили кілька вибухонебезпечних предметів і передали на потреби ЗСУ знайдені невикористані зброю та боєприпаси.

Крім того, слідчі вважають за доцільне об’єднати в окрему справу і низку проваджень щодо мародерства.

Російські льотчики приховують участь у бомбардуваннях України: Труш, Руденко, Гутник, Лобода, Чайка, Федоренко, Музиченко та інші

Наступ українських ЗС на Харківщині: звільнено ще 4 населені пункти

Вибухи на Сумщині

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів