Терористи переповнили чашу терпіння української армії, – начгенштабу

19:25 22 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ukr-online.com

Про це йдеться в сьогоднішньому зверненні начальника Генерального штабу – головнокомандувача Збройних сил України – генерал-лейтенанта Михайла Куцина до військових і мирних громадян.

У сьогоднішньому зверненні начальника Генерального штабу – головнокомандувача Збройних сил України – генерал-лейтенант Михайла Куцина  до військових і мирних громадян, опублікованому на Урядовому порталі, йдеться:

Звернення начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України

«Шановні громадяни України! Шановні жителі Донеччини та Луганщини!

Товариші генерали і адмірали, офіцери, прапорщики і мічмани, сержанти і старшини, солдати і матроси!

Армія завжди була, є і буде поза політикою, за умови, якщо ця політика ведеться в рамках Законів, не загрожує безпеці громадян і територіальній цілісності держави.

Однак, на нашу землю прийшла біда, яка супроводжується намаганням розірвати країну, дестабілізувати внутрішньополітичну обстановку, посіяти страх та розбрат в суспільстві.

Вперше після Другої Світової війни на території України в мирний час гинуть люди. На Донбасі діють сили, які відчайдушно намагаються порушити мир та спокій в регіоні, перетворити його в зону кривавого протистояння.

У такій ситуації Збройні Сили України, як невід'ємна частина свого народу, не мали права залишатись осторонь від вирішення загальнонаціональних проблем.

Не шкодуючи сил і власного життя, військовослужбовці стали на заваді штучного розколу країни, продемонструвавши при цьому кращі риси захисника Вітчизни – відданість справі, повагу і турботу за безпеку та життя мирних людей.

На жаль, хтось таку виваженість та толерантність військових розцінив, як ознаку слабкості та нерішучості.

Прикриваючись мирними жителями, незаконні озброєні формування та диверсійні групи здійснюють напади на особовий склад Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів, тероризують населення, вбивають та катують патріотично налаштованих громадян, які виступають за єдність країни.

Внаслідок агресивних терористичних дій загинуло та поранено десятки військовослужбовців Збройних Сил, інших силових структур України та цивільних громадян.

У мирний час, на рідній землі Український народ втрачає майбутнє нації - своїх кращих синів, представників усіх національностей та віросповідань нашої держави.

Антилюдським проявом бандитських дій на Донбасі стало 13 травня.

Підступне, холоднокровне вбивство добре озброєними злочинцями воїнів-десантників, які виконували завдання з захисту мирного населення під Краматорськом, сколихнуло Україну, стало останньою межею терпіння.

Рубікон перейдено. Злочину діяльність буде припинено, у тому числі і силовими методами.

В той же час, у ці непрості для усіх нас дні, я хочу звернутися до тих, хто по-справжньому прагне миру та спокою на Донбасі та в Україні!

Шановні співвітчизники!

Душі невинно загиблих у цьому кривавому протистоянні звертаються до кожного з нас із закликом: зупинити кровопролиття та сісти за стіл переговорів.

Сьогоднішня ситуація на Донбасі стає серйозним іспитом в стосунках  між нашими народами.

Хіба є проблеми, які не можливо вирішити мирним шляхом? Навіщо продовжувати роздмухувати конфлікт та оплакувати загиблих з обох сторін, якщо є можливість врегулювати усі проблеми мирним шляхом.

Окремо, хочу звернутися до матерів, сини і доньки, яких втягнуті у політичне протистояння.

Не будьте байдужими, виступайте єдиним фронтом проти розпалювання терористами та продажними політиками братовбивчої війни.

Досить нових смертей, не позбавляйте своїх дітей права на майбутнє життя, права працювати та народжувати дітей на мирній землі!

Ви здатні своїм авторитетом убезпечити рідних і близьких від загибелі та протиправних дій.

Шановні донеччани та луганчани!

Кожен з вас має зрозуміти, що подальше протистояння – це шлях в нікуди, це шлях до економічного занепаду та гуманітарної катастрофи.

Запевняю, що усі громадяни, які добровільно складуть зброю і вийдуть зі складу злочинних формувань та не мають на своїх руках чужої крові будуть амністовані і зможуть спокійно повернутися до мирного життя. 

Звертаюсь і до політиків та представників бізнесу, місцевої еліти. Не розділяйте штучно людей по різні сторони барикад, не заробляйте свої рейтинги та капітали на горі і сльозах простих громадян.

Шановні військовослужбовці Збройних Сил України!

Сьогодні Збройні Сили підтверджують вірність Військовій присязі, конституційному обов’язку і є надійним гарантом миру та стабільності в державі.

Військовослужбовці на Донбасі не воюють з мирними жителями.

Своєю витримкою та професіоналізмом ви не дозволили перенести в Україну хибний російський досвід проведення військових «зачисток» мирного населення на Кавказі, що призвело до масової загибелі тисяч невинних людей.

Я пишаюсь кожним з вас, за вашу національну гідність, мужність  та проявлений героїзм під час виконання завдань за призначенням.

Схиляю голову перед світлою пам’яттю героїв, хто віддав своє життя і здоров’я захищаючи рідну землю.

У той же час наголошую!

Збройні Сили України будуть рішуче діяти проти усіх бандитських формувань, хто не складе зброю та не залишить нашу землю в спокої та мирі.

За нами правда. За нами законне право захищати свою країну – іншої в нас немає!».

Як інформував «Щоденний Львів», департамент охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації повідомляє сьогодні, 22 травня, що під Волновахою загинули в четвер 16 силовиків, натомість заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Вікторія Сюмар повідомила про наразі підтверджену загибель 13 українських силовиків під час сутички з бойовиками минулої ночі у Луганській і Донецькій областях.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів