Вижив в Іловайському котлі і полоні: на Сокальщині прощаються з командиром танкового взводу Андрієм Родем

11:26 8 серпня 2023 р.

Фото до новини

Учасник АТО\ООС Андрій Родь після поранення і демобілізації добровольцем пішов 24 лютого 2022 року захищати Україну.

Про це повідомила Сокальська міська рада на своїй сторінці у ФБ, пише Dailylviv.com. Поховають Андрія Родя сьогодні у його рідному селі Бодячів.

"2 серпня 2023 року у важкому бою за Україну загинув командир 2 танкового взводу 1 танкової роти танкового батальйону в/ч А1008 сержант Родь Андрій Ігорович, житель села Бодячів, 1990 року народження. 

Андрій - справжній патріот, добровольцем пішов захищати Україну в 2014 році, був учасником АТО. Ніс службу в 14 окремій механізованій бригаді ім. Романа Великого (військова частина А1008). Пережив Іловайський котел, звідти потрапив у полон, згодом  отримав поранення, за станом здоров'я був демобілізований і повернувся до мирного життя. 

У перший день повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 року, зібрав рюкзак і добровольцем поїхав відразу у військову частину, а звідти разом з побратимами пішов обороняти Україну. Служив у "гарячих" точках, брав участь у важких боях. Його призначили командиром взводу, був нагороджений медаллю "За мужність"

Молодий, мужній, мав стільки планів на життя, якраз мав  одружуватися з нареченою Ольгою, мріяв виховувати дітей, а жорстока війна забрала його молоде життя... Відтепер йому назавжди 33. 

Висловлюємо щирі співчуття з приводу загибелі Андрія Родя татові Ігорю, сестрі Тетяні, племінниці Олександрі, нареченій Ользі. Дякуємо батькові за гідне виховання сина-патріота", - написала Сокальська міська рада. 

Проживав у Королівстві Бельгія, захоплювався автомобілями, загинув за Україну на сході

Двох командирів - Сергія Зайцева та Ігоря Демчука, з Дніпропетровської і Вінницької областей, завтра поховають у Львові

Займався гірським туризмом та айкідо: завтра Львів прощатиметься з полковником Cергієм Цибочкіним

Захоплювався екстремальним спортом: завтра у Львові прощатимуться з Володимиром Тучапським

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів