Двох командирів - Сергія Зайцева та Ігоря Демчука, з Дніпропетровської і Вінницької областей, завтра поховають у Львові

19:12 3 серпня 2023 р.

Фото до новини

Завтра, 4 серпня, Львів попрощається зі захисниками Сергієм Зайцевим та Ігорем Демчуком, які загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання з військовослужбовцями та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань. 

Чин похорону Сергія Зайцева та Ігоря Демчука розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Біографії Героїв


Сергій Зайцев (09.04.1993-02.08.2023) Уродженець міста Кам’янське Дніпропетровської області.

Здобув вищу освіту у Національній академії внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство».

Упродовж 2013-2015 років проходив строкову службу у лавах 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. З 2015-го обіймав посади від старшого стрільця до старшого інструктора, а згодом – командира 1-ї бойової групи 1-ї групи спеціального призначення окремого загону спеціального призначення.

Старший лейтенант. З 2014 року неодноразово виконував бойові завдання зі захисту територіальної цілісності та суверенітету держави на східному напрямку. За військову майстерність і героїзм був нагороджений орденом «За мужність» III-го ступеня, а також особистою зброєю.

У Сергія Зайцева залишилася дружина.


Ігор Демчук (24.06.1987-02.08.2023) Уродженець села Каришків Вінницької області.

Закінчив Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю «Право». Згодом здобув освіту у Національній академії Національної гвардії України за спеціальністю «Менеджмент».

У 2010 році розпочав військову кар’єру у Західному територіальному управлінні Національної гвардії України, де пропрацював 13 років. Обіймав посади від стрільця стрілецького батальйону до командира 1-ї групи спеціального призначення окремого загону спеціального призначення. Під час проходження служби отримав військове звання «майор».

З 2014 року неодноразово виконував бойові завдання із захисту територіальної цілісності та суверенітету держави. За сумлінне виконання військового обов’язку був нагороджений орденом «За мужність» III-го ступеня та особистою зброєю.

У Ігоря Демчука залишилися дружина та двоє синів.

Завтра у Львові віддадуть останні військові почесті Героям Андрію Лабецькому та Григорію Іванюку

Завтра Львів схилить голову перед десантником, уродженцем Харківщини Олександром Лисенком

Завтра Львів прощатиметься з херсонцем, командиром бойової машини Владиславом Корнійчуком

Біля Старомайорська загинув стрілець-санітар зі Стебника Ростислав Мицак

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів