У полон потрапили 89 бійців 24-ї бригади зі Львівщини?

13:55 14 серпня 2014 р.

Полонені бійці 79-ї окремої аеромобільної бригади з Миколаєва

Полонені бійці 79-ї окремої аеромобільної бригади з Миколаєва
Фото: itar-tass

За словами дружини одного з них, «коли хлопців із 24-ї бригади мали везти у Львів, то їм повідомили про 89 полонених з їхньої бригади».

Роман Кульматицький, боєць 24-ї окремої Залізної механізованої бригади імені Данила Галицького, під час прориву з «Ізваринського котла», де його бригаду обстрілювали зі систем «Град» та артилерії з території Росії, загубив основну колону наших військ. Восьмеро бійців 24ї бригади, блукаючи, потрапили в глиб території терористів, між Міусинськом і Ізварине, після чого рідні втратили з ним зв'язок. Про це розповіла в коментарі агенції «Гал-інфо» дружина військовослужбовця Ірина Палюх.

Військові зупинились у відносно безпечному місці, в полі. Роман разом із побратимом, переодягнувшись у спортивний одяг, пішли по воду. Ті бійці, які лишилися, бачили, як їх затримали терористи.

«Чотири дні ми взагалі нічого не знали про його долю. Романа не було у жодних списках і його вважали зниклим безвісти.

Ніхто з Міноборони нам взагалі нічого не міг пояснити. У понеділок на зв'язок вийшли терористи і повідомили, що Роман у них і вони готують умови для обміну військовополоненими.

Він там не один, в полоні у терористів ще близько 10-15 наших солдат. Учора з телефону терористів Роман вийшов на зв'язок з дружиною просив про максимальне розголошення. 

Я запитала, чи він хоче, аби про це знала вся Україна і він відповів: «Так».

На його думку, якщо про це не знатиме суспільство, то їх просто зіллють», – розповіла Ірина Палюх. Вона також додала, що, дізнавшись про полон, повідомила штаб 24-ї бригади, але жодної інформації про те, хто буде цим займатися, не отримала.

«Сьогодні нарешті ми з боями добилися того, що нам повідомили відповідальну особу у Міноборони. Це полковник Сохацький, але ми навіть не знаємо, як із ним зв’язатися бо жодних його контактів я не отримала.

Складається таке враження, що цю справу залишили на плечі родини та волонтерів. Мій чоловік не один в полоні. Коли хлопців із 24-ї бригади мали везти у Львів, їм повідомили про 89 полонених з їх бригади», – сказала Ірина Палюх.

Вона також додала, що чоловік повідомив їм, що він у нормальному стані і умови утримання теж задовільні, однак жінка припускає, що це він міг говорити і не з власної волі. За словами Ірини Палюх, терористи не приховують номер, з якого телефонують.

Ірина Палюх розповіла це в коментарі агенції «Гал-інфо», опублікованому в четвер.

Як інформував «Щоденний Львів», шестеро бійців 24-ї механізованої бригади з Львівщини потрапили в полон, станом на 14 серпня вони досі в полоні у рашистів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів