У Львові за 2,7 млн грн ремонтують 120-річну підпірну стінку зі сходами

12:24 17 червня 2024 р.

Фото до новини

У дворі на вул. І. Франка ремонтують підпірну стінку між будинками №46-52.

Як розповідають у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, цю стінку побудовали ще у 1904-1905 роках, пише  DailyLviv.com. Аварійний стан споруди підтвердила міська комісія з питань ТЕБ та НС, відтак на її ремонт виділили кошти з резервного фонду бюджету Львівської МТГ. Ремонтні роботи розпочали у квітні цього року, а завершити їх планують до середини липня.

«Ремонт підпірної стінки на вул. Франка, 46-52 є технічно складним, оскільки його проводять у внутрішньому подвір’ї будинків. А це унеможливлює заїзд, а відтак застосування необхідної техніки. Наявні сходи та підпірна стінка були збудовані в комплексі з житловими будинками ще в період 1904-1905 р.

Читайте також: Підпірну стіну на вулиці Варшавській у Львові посилять кількома мільйонами гривень

Відтак найперше підрядна організація ТзОВ «КРОНА МАХ» демонтувала старі аварійні сходи та підпірну стінку. А далі розпочалися поетапні роботи зі спорудження вже нових сходів та нової підпірної стінки. Роботи з облаштування стінки вже виконані у лівій частині подвір’я та частково - у правій частині.

Повністю завершити ремонт плануємо до середини липня цього року», - повідомив Борис Березяк, начальник відділу відновлення житлового фонду департаменту житлового господарства та інфраструктури.

На ремонт підпірної стінки і сходів у дворі на вул. Франка, 46-52 з резервного фонду бюджету Львівської МТГ виділено 2,7 млн грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів