У Львові передали слідчому ізолятору маски

15:47 14 квітня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні мерія передала Львівському слідчому ізолятору, що на вул. Городоцькій, засоби індивідуального захисту. Це маски та респіратори, захисні окуляри, бахіли, медичні рукавички та антисептики.

«До нас звернулося Західне міжрегіональне управління з питань виконання покарань Міністерства юстиції, з проханням надати необхідні засоби індивідуального захисту для слідчого ізолятору, що на вул. Городоцькій, а також виправній колонії № 30, що на вул. Шевченка. Ми частково сьогодні передаємо маски, респіратори, рукавиці та захисні окуляри — все, що маємо в наявності», — зазначила Галина Слічна, заступниця міського голови з гуманітарних питань, керівниця міського штабу з прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії COVID-2019.

Так, для Львівського СІЗО сьогодні передали 500 масок, 400 респіраторів, 200 пар бахіл, 5 захисних окулярів, 5 літрів антисептика та 1 тисячу медичних рукавиць. Це перша поставка засобів, за необхідності — допомагатимуть ще.

«Сьогодні місто передало найнеобхідніші засоби — це маски, респіратори, рукавички, бахіли, деззасоби, захисні окуляри — для того, щоб працівники могли їх використовувати під час нарад, оглядів чи інших подій, коли є велика кількість людей. Поетапно будемо допомагати ще, бо такі установи потребують цього найбільше. Це, власне, ініціатива міського голови і міста, щоб допомагати нашим медикам і тим вразливим установам, де завжди є багато людей, як от, слідчі ізолятори чи місця, де відбувають покарання ув’язнені», — зауважив Роман Яцикович, керівник управління внутрішньої політики ЛМР.

Зараз у Львівському СІЗО перебуває близько 800 ув’язнених та ще 300 — працівників установи, тож такі засоби захисту завжди необхідні, — каже керівництво закладу.

«Наша установа, завдяки Львівській міській раді, сьогодні отримала засоби захисту. На сьогоднішній день в установі відбуває покарання понад 800 ув’язнених, особовий склад — понад 300 осіб, на території установи працює багатопрофільна лікарня для ув’язнених та засуджених, тому в засобах захисту в нас потреба є щоденно», — сказав підполковник Сергій Кузьмін, заступник начальника із соціально-виховної та психологічної роботи Львівської установи виконання покарань №19.

У зв'язку з цією доброчинною акцією доречно пригадати пост у ФБ 12 березня міністра юстиції України Дениса Малюська: "Є (точніше був) у мене такий підлеглий - Дзюдзь Михайло Семенович – керівник (колишній) Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Мін’юсту, депутат Львівської обласної ради (фракція Європейська солідарність), генерал-майор. Феєричний … мужик. У останній (!!) робочий день (був попереджений про звільнення), після селекторної наради, на якій усім вкотре нагадали про те, що хабарі толерувати ніхто не буде (!!), взяв хабар у розмірі близько однієї тисячі дол. США від одного зі своїх підлеглих і був затриманий у результаті спільної операції СБУ та НАБУ за підтримки управління внутрішньої безпеки Мін’юсту. Наскільки розумію, це був останній із кількох періодичних платежів. Сподіваюсь це не останнє затримання працівників системи Мін’юсту. Працівників багато (десятки тисяч), і до декого інакше не доходить".

У Львові офіційно є 136 хворих на COVID-19.

Львівщина не може прийняти потік громадян з-за кордону на обсервацію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів