Львівщина не може прийняти потік громадян з-за кордону на обсервацію

10:50 14 квітня 2020 р.

Фото до новини

Щодоби з Польщі до України через КПП "Краківець" в'їжджає близько тисячі людей. На кордоні вони підписують згоду про самоізоляцію. Хоча за рішенням уряду, всі мали би їхати у місцях обсервації, людям пропонують на вибір ще один варіант - відбути 14 карантинних днів вдома.

Більшість погоджуються саме на це, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

ТСН побувала в одному з місць обсервації - у протитуберкульозному диспансері. У березні спеціально для тих, хто повертається з-за кордону, облаштували 80 місць і навіть харчами закупилися. Утім, за час карантину жодної людини тут ще не було.

"Медперсонал є, приміщення готові, запаси продуктів для харчування, ліки готові, антисептики”" - каже завідувач реабілітаційного відділення центру легеневого здоров’я Роман Гасиджак.

Таких пунктів обсервації на Львівщині вісім. Вони розраховані загалом на 2,5 тисячі людей. Але цього, наголошують чиновники, дуже мало. Якщо сюди примусово селити всіх, хто повертається, то місця для обсервації у Львівській області заповнилися б за три дні.

"Теоретично, відповідно до чинних документів, зараз мали би всі йти на обсервацію, але прийняти такий потік на обсервацію у Львівську область ми не зможемо. Він буде можливий хіба, якщо кожна область долучиться і буде брати своїх мешканців", - каже в.о. керівника департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько.

Нагадаємо, кілька діб Держприкордонслужба не повідомляє про прибулих з-за кордону.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів