Чому дві доби Держприкордонслужба не повідомляє про прибулих з-за кордону

18:37 12 квітня 2020 р.

Фото до новини

"Карантин на інформацію" - не найліпший спосіб організації вихідних на українсько-польському кордоні.

Держприкордонслужба припинила повідомляти про кількість громадян України, які повертаються додому. Останнє таке повідомлення було ще 10 квітня. Тоді прикордонники спостерігали невелике зростання пасажиропотоку на кордоні. Чи пов'язано дводобове нинішнє мовчання Держприкордонслужби з рішенням Кабінету Міністрів про обов'язкову обсервацію (ізоляцію) всіх громадян, які прибувають в Україну з-за кордону, невідомо. 

Постанова Кабміну від 8 квітня 2020 р. № 262  визначила Порядок проведення обов’язкової госпіталізації осіб, які здійснюють перетин державного кордону, до обсерваторів (ізоляторів). Згідно з цією постановою керівники обласних державних адміністрацій визначають перелік спеціалізованих закладів для організації обсервації (ізоляції) та надсилають його до штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації відповідної адміністративно-територіальної одиниці. Поки що Львівська обласна державна адміністрація не оприлюднила список цих спеціалізованих закладів для обсервації. До речі, ними могли би стати також санаторії Львівської області, які простоюють через карантин. 

Нагадаємо, "Щодений Львів" повідомляв про те, що понад 15 тисяч українців зареєструвалися в програмі "Захист" міністерства закордонних справ України. З них 8 850 людей хочуть повернутися в Україну, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Чи дійшли вони до українсько-польського кордону, на якому тепер працювати на перетин мав лише МПП "Краківець"? 

Камера відеоспостереження на МПП "Краківець", що на сайті Держприкордонслужби, сьогодні також не працює.

Годину тому Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон у ФЮ повідомило про таке: черги перед пунктами пропуску із сусідніми державами станом на 09.00

Республіка Польща:
"Ягодин" -  0
“Устилуг” – 0
“Угринів” – 0
“Рава-Руська” – 0
“Грушів” – 0
“Смільниця” – 0
“Шегині” – 0
"Краковець" - 0.

На в'їзд чи на виїзд? Чи в обидва боки? Автомобілів немає, а пішоходи є? То лише з Угорщини в Ужгороді вчора були охочі повернутися в Україну, як на цьому фото? З Польщі немає? Відповідей на ці запитання інформпростір чекає від пресслужби Держприкордонслужби хоча би у понеділок вранці, якщо вона відпочивала у суботу-неділю. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів