У Львові опублікували список ненароджених українських Нобелівських лавреатів

19:08 27 листопада 2021 р.

Фото до новини

Напередодні дня пам’яті жертв Голодомору Студенти львівського осередку Української академії лідерства передала меру Львова Андрієві Садовому газету зі списком українських Нобелівських лавреатів.

Сторінка зі списком була порожня, адже внаслідок Голодомору ці люди так і не народилися.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Кожен другий українець-чоловік був замордований, вбитий в XX столітті, як і кожна третя жінка. Дуже важливо, щоб ми пам‘ятали цю страшну правду, та доносили її до людей у всьому світі. Принципово важливо мати волю в серці і мати свою, вільну, незалежну державу», - наголосив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Говорити про Голодомор потрібно усім: і міністрам, і місцевим посадовцям, і всім людям навколо. Ми вирішили розповсюдити цю інформацію серед очільників різних відомств, адже вони представляють своє місто, регіон чи країну назовні, мають чимало майданчиків, щоб розповісти це як громадянам України, так і міжнародній спільноті», — зауважив студент львівського осередку Української академії лідерства Арсеній Слєсарєв.

Студенти Української академії лідерства відвідали також Секретаріат Кабінету міністрів України, Офіс віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерство молоді та спорту, Львівську ОДА. Організатори акції кажуть: таким чином молодь хотіла нагадати, що попри резонанс в Україні, на міжнародній арені ця тема досі лишається невідомою, як і саме слово Голодомор — в англомовних словниках воно відсутнє. Станом на зараз зі 195 країн світу геноцидом українського народу його визнало лише 16.

Газета про Голодомор стала продовженням проєкту “Непораховані з 1932”, який створила Українська академія лідерства у партнерстві з агенцією “Gres Todorchuk PR” у 2017 році.

У Львові вшанували пам’ять жертв голодоморів

У Львові людям, які пережили Голодомор, дадуть тисячу гривень

У День пам’яті жертв голодоморів мешканців Львівщини закликають запалити «свічки пам’яті»

У Львові організували акцію до Дня пам’яті жертв Голодомору

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів