95% жителів заходу України вважають Голодомор геноцидом

14:12 19 листопада 2019 р.

Фото до новини

Згідно з результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг», 82% громадян вважають, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом українського народу.

Тих, хто не підтримує цю тезу, – 11%, вагаються – 7%. Порівнянно із минулим роком дещо зросла кількість тих, хто однозначно погоджується із цим твердженням. 

У регіональному розрізі спостерігаються наступні відмінності: твердження про те, що Голодомор є геноцидом, поділяють 95% жителів Заходу, 87% – Центру, 72% – Півдня та 61% – Сходу. Мешканці сіл дещо більше схильні підтримувати цю тезу, аніж містяни. У віковому та освітньому розрізі не спостерігається відчутних різниць щодо ставлення до цього питання. Водночас у ідеологічному розрізі помітно менше схильні підтримувати це твердження ті, хто шкодує про розпад СРСР. Попри це, навіть у цій групі спостерігається відносна більшість тих, хто погоджується із визнанням Голодомору геноцидом Українського народу. 

Нагадаємо, львів’яни пом’янули в Рочдейлі жертви Голодомору.

Довідка

Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 3000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,8%. 

Терміни проведення дослідження: 29 жовтня – 4 листопада 2019 р.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів