У Львові левів одягнули у мантії та маски

10:31 17 листопада 2021 р.

Фото до новини

Традиційно до Дня студента молодь Львова одягає левів у символічне вбрання – мантію, академічну квадратну шапочку, а останні 2 роки ще й у маску. Саме ця традиція для студентства Львова засвідчує висловлення пошани міським левам, і з цього моменту офіційно починається святкування Міжнародного дня студентів у цілому місті.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Традицію започаткувала Студентська рада Львова ще у 2011 році. На виготовлення мантії пішло 9 метрів тканини. Студентів, як правило, вітає міський голова Львова Андрій Садовий і відзначає подяками талановиту молодь міста. Втім, цього року через карантинні обмеження захід відбувся не традиційно.

«Ми пишаємось нашими студентами, які гідно представляють свої таланти по усій Україні, а також і за кордоном. Львівська міська рада щиро вітає усіх студентів та бажає здійснення мрій, нових знань, цікавих захоплень і веселого студентства. А ще – нехай кожен день буде сповнений новими цілями, ідеями та прагненням до перемог», – зазначає начальник управління молодіжної політики Львова Олександр Николяк.

Студенти Львова 30 років тому йшли в Рух, а тепер – у «двіж»

У Львові визначили пріоритети молодіжної політики

Молоді активісти у Львові порадили, як вибрати свого Президента

З-поміж кожних ста студентів Львова лише двоє - іноземці: з яких країн і де навчаються

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів