У Львові катастрофічно зменшилося Снопківське озеро: хто і для чого виготовив новий паспорт водойми

21:14 9 лютого 2022 р.

Фото до новини

Полтавська фірма виготовили новий паспорт озера, яке розташоване у Снопківському парку - об‘єкті природно-заповідного фонду. Згідно з новим документом, водойма зменшилася чи не вдвічі, щоб забудовники могли беззастережно забудовувати прибережну смугу.

Про це повідомила адвокатка Галина Янко, пише Dailylviv.com.

"Маємо відображено фальсифікацію замірів озера, паспорту водного об‘єкта, що розташований у парку Снопківському, котрий є об‘єктом природно-заповідного фонду парком пам‘яткою садово-паркового мистецтва", - наголосила адвокатка Галина Янко.

Вона розтлумачила мету такої фальсифікації:

"Озеро має захисну прибережну смугу, в котрій неможлива забудова. Ця смуга має становити 25 метрів. Так от, забудовнику покасували на підставі звернення мешканців та у зв‘язку з актом-перевіркою екоінспекції всі будівельні паспорти, бо забудова знаходиться в прибережній смузі. Однак, зараз, щоб виглядало все чудово, з‘явився паспорт водного об‘єкту, що розробляло полтавське підприємство і там - УВАГА!!! - забудова не в межах прибережно захисної смуги. Просто зменшилося озеро так прекрасно і головне - зручно для забудовників".

Галина Янко повідомила, що вчора представники ЗМІ, управління екології Львівської міської ради, уповноважена особа від підприємства, яке виготовляло паспорт водного об‘єкту та запрошені незалежні ліцензовані геодезисти провели заміри.

"Уповноважена особа підприємсва відмовилася робити нові заміри, розуміючи, що «вляпалися». Але експерти таки провели всі заміри і прошу глянути на фото картографічне. Блакитно-бірюзовий колір - це на наше запрошення у 2020 році заміри озера.Темно-синє - заміри незалежних експертів, що вчора були.

А от сіре - це полтавська фірма, що розробляла паспорт водного об‘єкту. Бачите різницю? І це саме та різниця, котра була необхідна, щоб вписалася майбутня будова",- пояснила адвокатка.

Галина Янко закликала міського голову Львова Андрія Садового негайно вжити всіх засобів для скасування неправдивого паспорта водного об‘єкта у парку Снопківському та передати всі матеріали у правоохоронні органи.

"Підробка документів на лице. Гроші заплачені з бюджету і тут злочин завершений. Умисна спільна участь двох і більше осіб, може і депутати не це повпливали, ну от будуть правоохоронці з‘ясовувати",- підсумувала адвокатка.

У Снопківському парку заарештували бетонозмішувач на незаконному будівництві (відео)

Депутати затвердили зміну меж Снопківського парку

У Снопківському парку ремонтують водогін

У Львові забудовників оштрафували на понад 7 млн грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів