У Чорному морі горить російський фрегат

13:21 6 травня 2022 р.

Фото до новини

Триває рятувальна операція.


Повідомляється, що поблизу острова Зміїний у Чорному морі горить фрегат Чорноморського флоту ВМФ Росії класу "Адмірал Григорович". Рятувальна операція триває, декілька літаків, рятувальні судна в районі. Цю інформацію поширило Liveuamap, пише Dailylviv.com.

За повідомленнями медіа, це "Адмірал Макаров" - третій фрегат проекту 11356Р на озброєнні Чорноморського флоту Росії. Корабель входить до складу 30-ї дивізії надводних кораблів. Фрегат було закладено 29 лютого 2012 року на суднобудівному заводі "Янтар" у Калінінграді. Спущено на воду 2 вересня 2015 року. Корабель оснащений комплексами РЕБ, крилатими ракетами "Калібр", протикорабельними ракетами "Онікс", комплексами "БУК" та "Ігла-С", авіацією Ка-27ПЛ або Ка-31, а також БПЛА "Орлан".

Недавно було повідомлено, що новим кораблем управління ЧФ РФ замість ракетного крейсера «Москва» може стати сторожовий корабель «Адмірал Григорович», але ППО забезпечувати нікому.

«Адмірал Григорович» – корабель зі заводським номером 01357 було закладено у Калінінграді 18 грудня 2010 року і спущено на воду 14 березня 2014 року. «Адмірал Григорович» — перший у серії кораблів проекту 11356, призначених для Чорноморського флоту, раніше на ПСЗ «Янтар» і «Балтійському заводі» було збудовано 6 фрегатів цього проекту для ВМС Індії.

Розвідувальні літаки та безпілотники країн НАТО наразі проводять розвідку в районі ймовірного знищення українськими ракетами "Нептун" російського фрегата.

Згідно з даними сервісу Flightradar, наразі розвідку проводять два літаки ДРЛВ Boeing E-3A Sentry, ще один літак ДРЛВ RC-135W і один безпілотник RQ-4 Global Hawk.

Така ж активність RQ-4 Global Hawk спостерігалася й після знищення ракетного крейсера "Москва" – тоді розвідувальний безпілотник вже на другий день завітав у Чорне море.

Тож, ймовірно, невдовзі нас чекають нові новини про ймовірне знищення фрегата ЧФ ВМФ РФ "Адмирал Макаров" українським протикорабельним комплексом "Нептун" ВМС України.

Вибух і пожежа на російському фрегаті типу Буревісник поблизу острова Зміїний

У Чорному морі горить російський фрегат

Росія офіційно повідомила про загибель крейсера москва

Шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер москва, - ОК Південь

У Бердянську ЗСУ знищили російський десантний корабель Орськ — ВМС України (відео)

У Бердянську, крім Орська, знищено ще три російські кораблі

У порту Маріуполя горить і тоне обстріляне росіянами іноземне судно: є поранені

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів