У Білорусі засудили рейкових партизанів до 22-річних ув'язнень

16:46 11 лютого 2023 р.

Фото до новини

А білоруського добровольця, який загинув в Україні біля Вугледару, поховають у Варшаві.

Видання @mediazona_by, пише Dailylviv.com, повідомило, що так званий суд виніс вирок бобруйчанам, яких затримали зі стріляниною за теракт на залізниці.

Дмитра Клімова та Володимира Аврамцева засудили на 22 роки позбавлення волі, Євгена Мінкевича – 1,5 року позбавлення волі.

Відомо, що вночі з 27 на 28 березня 2022 року під Осиповичами вони підпалили релейну шафу, в них стріляли, їм вдалося втекти, але пізніше їх затримали. Дмитру під час затримання прострелили ногу і побили, Володимиру розбили обличчя, Євгенія теж били.

У лютому та березні 2022 року білоруси здійснили не менше 12-ти акцій саботажу на залізниці та дві великі кібератаки. За залізничний саботаж чи «намір» його зробити було затримано 13 білорусів.

Тим часом сььгодні у Варшаві у костелі Святого Олександра відбувається прощання із загиблим в Україні білоруським добровольцем Едуардом Лобовим.

Едуарда Лобова – білоруського активіста, колишнього політв'язня, засудили до чотирьох років колонії після президентських виборів 2010 року за статтею про хуліганство.

В Україні Едуард служив у 72-й окремій механізованій бригаді, брав участь у визволенні Київської області. Загинув під Вугледаром. Поховають Едуарда Лобова у Варшаві.

У Білорусі двох громадян України засудили, а одного - депортували

Білоруські партизани зупиняють російські потяги, знищують російську техніку

Чому у 15 районах Гомельської і Брестської областей Білорусі діють заборона чи обмеження на відвідування лісів

Тренера львівської команди затримали силовики у Білорусі

Васіль Хомутовський отримав 13 діб арешту

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів