Тренера львівської команди затримали силовики у Білорусі

22:25 30 вересня 2022 р.

Фото до новини

Силовики у Мінську затримали підписанта за чесні вибори у Білорусі, екс-голкіпера команди БАТЕ і збірної Білорусі, тренера українського «Львова» Василя Хомутовського, який приїхав на батьківщину на лікування.

Повідомляється, що силовики завели на футбольного тренера кримінальну справу. Про це інформує сайт Tribuna.com, пише Dailylviv.com.

На відео, що з'явилося на прорежимному Telegram-каналі, 44-річний Василь Хомутовський визнає, що 2020-го під час акцій протесту виходив на проїжджу частину. У сучасній Білорусі цього достатньо для започаткування кримінальної справи за ч. 1 ст. 342 КК РБ («Організація та підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або активну участь у них»). З урахуванням застосування норм, які діяли під час скоєння діяння, за цією статтею Василю Хомутовському може загрожувати штраф або арешт, або обмеження волі терміном до трьох років, або позбавлення волі на той самий термін.

Два роки тому Василь Хомутовський дав інтерв'ю у рідному Бресті, в якому розповів, що був обурений протиправною поведінкою силовиків під час жорстоких розгонів мирних протестів у Білорусі. Він сказав, що його батько був міліціонером і сам він також в юності хотів стати правоохоронцем. Але не таким.

Василь Хомутовський захищав ворота футбольних команд у 5-ти країнах: Аугсбург (Німеччина), Таврія (Україна), Амкар (Росія), Петролул (Румунія), Торпедо-БеЛАЗ і Динамо Мінськ (Білорусь).

Білоруський фонд спортивної солідарності різко засудив затримання Василя Хамутовського.

«Так звані представники «правопорядку» принизили честь і гідність Василя, змусивши нашого чесного спортсмена записати покаянний ролик. Василь завжди виступав за правду і справедливість, підписав Відкритий лист білоруських спортсменів проти насильства і брехні, а також виступав проти війни в Україні.

Білоруська «влада» боїться всіх, хто думає не так, як наказує «партія», але Василь, як і решта затриманих, точно буде на волі, а всі причетні до злочинів понесуть справедливу відповідальність», – йдеться у зверненні БФСС.

Про обставини затримання розповіли на білоруській ТК платформі Nexta: "Затримали головного тренера гандбольного «Витязя» та активіста SOS_BY Костянтина Яковлєва. Його машину на трасі М1 зупинила ДАІ, розповів «Свободі» Андрій Кравченко. Після цього з'явилися омоновці, вивели всіх із авто та наказали покласти телефони на капот. Окрім Яковлєва та Кравченка, в машині їхали Ольга Хижинкова, Артур Удріс і Василь Хомутовський. Вони поверталися з Барановичів, де зустрічали журналіста Дмитра Руто, який вийшов сьогодні на волю".

Скільки білорусів ще підтримує війну в Україні

Білоруські десантники припиняють контракти, шоб не йти в Україну

Військові навчання у Білорусі продовжено до 7-8 жовтня

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів