У Брестську область Білорусі стягують військову техніку

23:09 3 вересня 2022 р.

Фото до новини

На полігоні «Брестський» навчання продовжено до 11 вересня.

В останні кілька днів «Беларускі Гаюн» фіксує збільшення військової активності у південно-західних районах Брестської області, пише Dailylviv.com.

Очевидно, це пов'язано з проведенням запланованих навчань на полігоні «Брестський» 38 одшбр, які продовжено до 11 вересня.

З кінця серпня в район Бреста йде підвезення як машин постачання (різні вантажівки, водовози, польові кухні), так і серйознішого озброєння. 30 серпня до Бресту прибув ешелон з мінімум 20 одиницями техніки ЗС РБ і 4-ма пасажирськими вагонами, серед озброєння були дві пускові частини ЗРК «С-300». Відомо, що це був ешелон з технікою 115-го зенітно-ракетного полку, який повернувся до Бреста після навчань на полігоні Ашулук у РФ. Того ж дня до Бресту прибув і другий ешелон з більшу, ніж 6-ма танками Т-72 ВС РБ.

Наступного дня, 31 серпня, у Дрогичинському районі у бік прикордонного села Адамове рухалися 5 БМП ЗС РБ, а в Пінську були помічені 4 КамАЗи з гаубицями ЗС РБ.

1 вересня переміщення наземного озброєння у прикордонні Брестської області з Україною не зафіксовано, чого не сказати про авіаційну активність. Того дня над Брестом проводилися інтенсивні тренування винищувачів, які злітали з аеродромів у Ліді та Барановичах, а також гелікоптерів із Мачулищ. Тренування над Брестом пов'язані з посуненням тренувальної зони ближче до кордону з Україною, а пілоти винищувачів відпрацьовували ракетні пуски.

Фіксація переміщення техніки поновилася вже наступного дня. 2 вересня, у напрямку Івацевичів з боку Берези була помічена колона з 20 одиниць техніки ЗС РБ, де, крім МАЗів та Уралів, рухалася і РЛС. Увечері того ж дня на залізничну станцію «Брест-Південний» прибув ще один великий ешелон з військовою технікою: понад 13 бортових Уралів, понад 17 РСЗВ «Град», понад 12 Газ-66, 2 САУ 2С5 «Гіацинт-С» і 3 машини старшого офіцера батареї 1В12, а також кілька пасажирських і вантажних вагонів. Частина техніки могла бути розвантажена на залізничній станції «Брест-Південний». Це техніка 111-ої гвардійської артилерійської бригади ЗС РБ. Також 2 вересня у напрямку аг. Мухавець (Брестський район) рухалася ще одна велика колона ЗС РБ: 8 вантажних машин (МАЗи, Урали, Зіл-131) і 23 БТР, БРДМ.

За останні кілька днів у прикордонні з Україною райони Брестської області перекинули:

ЗРК «С-300» - 2 одиниці;

Т-72 - мінімум 6 одиниць;

БМП - 5 одиниць;

Гаубиці — 4 одиниці;

РСЗВ «Град» - понад 17 одиниць;

САУ 2С5 «Гіацинт-С» - 2 одиниці;

1В12 — 3 одиниці;

БТР/БРДМ — 23 одиниці;

РЛС - 1 одиниця.

Ймовірно, стягування додаткової техніки до прикордонних районів може бути черговою спробою нарощування напруги.

Білоруси розконсервовують російські бойові літаки для війни проти України

Укріплюють кордон на півночі - з рф і Білоруссю, щоб не допустити повторного наступу ворога (відео)

Білорусь на навчаннях відпрацьовуватиме захоплення західної України, - Генштаб

Військові начання в Білорусі знову продовжили

Укріплюють кордон на півночі - з рф і Білоруссю, щоб не допустити повторного наступу ворога (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів