Міграційна служба України відмовила білоруському ексдобровольцю у ВНП

17:36 1 лютого 2023 р.

Фото до новини

В Україні не прийняли документи на ВНП у білоруського ексдобровольця, а його дружині відмовили у біженстві.

Сьогодні колишній білоруський доброволець з полку Кастуся Каліновського Олексій Лазарєв (позивний «Вуж») написав в твітері, що міграційна служба України відмовила йому в отриманні ВНП. Не просто відмовили – навіть не прийняли документи.

«Є лише одна країна, де приймуть білорусів. Але є нюанс», - сумно пожартував Олексій.

У реплаях він уточнив, що його дружина Вероніка Янович отримала відмову у біженстві. Вероніка також є екс-бійцем полку Калиновського (позивний «Сон»). Ситуація ускладнюється тим, що у серпні минув термін дії їїї паспорта. Повернутися до Білорусі за новим, як ви розумієте, вона не може (там добровольцям загрожує покарання аж до страти), а зробити новий у консульстві РБ у ЄС теж немає можливості – без візи та паспорта її не випустять з України. Замкнуте коло.

Олексій та Вероніка були публічними бійцями полку, вони вели свої соцмережі та розповідали про будні захисників України. Вони вступили до полку (тоді ще батальйону) Калиновського на самому початку війни. У березні Олексій та Вероніка повінчалися у Києві.

Білоруси протестуватимуть у Львові проти Москви

Білоруські опозиціонери у Львові відзначать річницю перемоги над російським військом

До Львова з Білорусі приїхали 23-24 туравтобуси: з кожного, мінімум, 4 особи не повернулися, - координатор центру (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів