У 2021 році на дорогах України з’явиться ще 220 камер автофотовідеофіксації

17:40 10 лютого 2021 р.

Фото до новини

Патрульна поліція повідомила, що поряд із системою автофіксації контролює дотримання швидкісного режиму за допомогою приладів TruCam. А у майбутньому планується запуск автомобілів типу "Фантом", які будуть оснащені технічними засобами для фіксації порушень ПДР безпосередньо у русі.

Про це Патрульна поліція України повідомила у ФБ, пише DailyLviv.

"Вже з 15 лютого планується запуск нового функціоналу камер автофіксації — фіксація порушень ПДР саме на смузі для руху громадського транспорту. Перша камера, яка запрацює у такому режимі, встановлена у Києві на бульварі Дружби народів, 36. 

Ось вже 8 місяців як у Києві та Київській області (нещодавно додалась Львівська обл.) працює система автофіксації порушень ПДР. Чи покращилася ситуація з аварійністю на дорогах? Чи зменшився рівень ДТП? Відповідь беззаперечна — так.

Кількість ДТП з потерпілими та загиблими знизилася утричі. ...Камери встановлювалися в місцях, де концентрація ДТП була найбільшою... Зараз ці ділянки доріг вже не можна назвати найаварійнішими, оскільки кількість дорожніх пригод та загублених життів стала набагато меншою, а подекуди рівна нулю... Уже працює 48 камер, які встановили торік. У 2021 році на дорогах країни з’явиться ще 220 камер автофотовідеофіксації. ...Поряд із системою автофіксації, ми контролюємо дотримання швидкісного режиму за допомогою приладів TruCam.

Також у майбутньому планується запуск автомобілів типу "Фантом", які будуть оснащені технічними засобами для фіксації порушень ПДР безпосередньо у русі. Ось ці основні заходи, що допоможуть надалі покращувати ситуацію з аварійністю на українських автошляхах та сприятиме формуванню навичок відповідального керування".

 
 
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів