Цивільний дрон з магазину сів на тарілку військового літака ДРЛС А-50У (відео)

16:35 2 березня 2023 р.

Фото до новини

Білоруські партизани впродовж 2-х тижнів за допомогою дронів цивільного призначення, придбаних у магазині, вели авіарозвідку на військовому аеродромі «Мачулищі».


Про це розповів ТК Bypol, пише Dailylviv.com.

"Нещодавно диктатор Білорусі Олександр Лукашенко вкотре розповідав своїм пропагандистам, що має найкращу ППО та засоби проти дронів. Тому всі військові об'єкти нібито перебувають у повній безпеці. Яка ситуація дійсно яскраво демонструє відео, передане бойовою групою учасників плану «Перемога».

Білоруські партизани впродовж 2-х тижнів за допомогою дронів цивільного призначення, придбаних у магазині, вели авіарозвідку на військовому аеродромі «Мачулищі».

Під час однієї з успішних операцій з розвідки дрон не тільки залітав на територію цього аеродрому, пролітав поблизу російського військового літака ДРЛС А-50У, але навіть сідав на його радіолокаційну станцію («тарілку»)", - написав Bypol.

"BYPOL опублікував відео, де видно, як безпілотник залітає на територію аеродрому Мачулищі, приземляється просто на «гриб» російського А-50У та спокійно відлітає.

На відео не показано моменту атаки 26 лютого. Судячи з погоди, це відео було знято за кілька днів до інциденту в Мачулищах.

Окремо зазначимо, що російські військові блогери зараз масово обурюються, що це відео показує повний провал ППО, яке захищає військовий аеродром під Мінськом", - повідомила моніторингова група "Беларускі гаюн". 

Нагадаємо, що Олександр Лукашенко зараз перебуває з візитом у Китаї.

Стало відомо, хто підірвав російський літак-розвідник А-50 у Білорусі

Літак-навідник А-50У покинув повітряний простір Білорусі

Літак А-50 ПКС РФ у Мачулищах атакували дронами: організатори диверсії уже за кордоном

Лукашенко скликав нараду з силовиками: підрив літака рф А-50 не коментує, - БГ

Повітряна тривога в низці областей: у небо піднявся А-50

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів