Танки Abrams уже в Україні

09:32 14 жовтня 2023 р.

Фото до новини

31 танк M1A1 Abrams нещодавно прибули до України.

Про це повідомила ВВС-Україна, пише Dailylviv.com.

Цей танковий батальйон разом з його тиловою структурою обійшовся американським платникам податків у 400 млн доларів — це 31 танк, вісім рухомих майстерень та евакуаційних машин, "Хамві" техніків та боєприпаси.

"Абрамси" цілком можуть переломити ситуацію на одній ділянці фронту.

Перед цим 200 українських військових пройшли напружене навчання у Німеччині.

Читайте також: Перші танки Abrams прибули в Україну - The New York Times

Спочатку на полігоні Графенвор, чия територія складає 90 квадратних миль і цінна для навчання не лише вогневими директрисами та маршрутами водіння, а й симуляційним центром для важкої техніки.

А згодом на сусідньому Хоенфельсі українські танкісти і піхотинці провели бойове злагодження — батальйон працював як єдине ціле, підтримуючи піхотні підрозділи.

США насправді мають на зберіганні кілька тисяч таких машин. Тому підстави очікувати на нові поставки Abrams в Україну є.

Прикладом на українській війні можуть бути системи ППО Avenger – спочатку для ЗСУ передали вогневий взвод, потім був ще пакет з цими машинами, й ось уже близько 20 одиниць перебувають у процесі передачі українській армії.

Читайте також: США відправлять в Україну більш сучасну та летальнішу версію Abrams, - Пентагон

(Avenger - це "Хамві" з встановленими на ньому контейнерами для ракет Stinger, які можуть використовуватися як для боротьби з гелікоптерами, так і проти безпілотників "Шахедів". – Ред.)

США вже мають досвід розгортання танкової бригади Abrams в інших країнах – так було в Іраку з подальшою передачею її місцевим силам для боротьби з "Ісламською державою".

Як писав Dailylviv.com раніше, український танковий батальйон заповнять американські танки M1A1 Abrams

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів