США відрізали РФ від ІТ-послуг

08:58 13 червня 2024 р.

Фото до новини

Сполучені Штати розширили санкції проти Росії. Цього разу Америка заборонила надавати послуги у сфері програмного забезпечення та IT-особам, які перебувають у Російській Федерації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на документ, опублікований на сайті Міністерства фінансів США, пише DailyLviv.com.

У документі йдеться, що заборонено експорт, продаж, постачання зі США, а також через треті країни послуг у сфері IT-консультування та проектування, IT-підтримки та хмарних сервісів для програмного забезпечення будь-якій особі з Росії.

"Сьогоднішні дії посилюють ризик вторинних санкцій для іноземних фінансових установ, які мають справу з військовою економікою Росії. Обмежують можливість російської військово-промислової бази використати певні послуги", - наголосили у відомстві.

Як повідомляється, рішення набуде чинності 12 вересня 2024 року.

Водночас нові заборони не поширюються на операції, пов'язані з телекомунікаційними технологіями та гуманітарними місіями.

Нагадуємо, відсьогодні Московська біржа припиняє торги основними світовими валютами — доларами США та євро — через новий пакет американських санкцій.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів