Санкції в дії. Мосбіржа зупиняє торги доларом та євро

10:24 13 червня 2024 р.

Фото до новини

Відсьогодні Московська біржа припиняє торги основними світовими валютами — доларами США та євро — через новий пакет американських санкцій.

Про це повідомляє The Moscow Times із посиланням на пресслужбу біржі, пише DailyLviv.com.

З 13 червня на валютному ринку та ринку дорогих металів "торги здійснюються за всіма інструментами, за винятком валютних пар з доларом США та євро". Зупинка валютних торгів здійснюється "у зв'язку із запровадженням США обмежувальних заходів", наголошує біржа

У середу американський Мінфін вніс до чорних списків саму Московську біржу, а також її ключові структури – Національний кліринговий центр та Національний розрахунковий депозитарій.

Угоди з доларом США та євро продовжать здійснюватись на позабіржовому ринку, пояснює російський Центробанк. Позабіржові угоди, а також банківська звітність використовуватимуться для визначення офіційних курсів американської та європейської валюти.

"Всі кошти в доларах США та євро на рахунках та вкладах громадян і компаній залишаються збереженими", - запевняє російський регулятор, додаючи, що і юридичні, і фізичні особи "можуть продовжувати купувати та продавати долари США та євро через російські банки".

Нагадуємо, Сполучені Штати розширили санкції проти Росії. Цього разу Америка заборонила надавати послуги у сфері програмного забезпечення та IT-особам, які перебувають у Російській Федерації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів